İletişim Başkanı'ndan NATO oturumunda terör vurgusu

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, NATO'nun "Yeni Bir Çağ İçin Birliktelik" panelinde konuşma gerçekleştirdi. Altun konuşmasında terör gerçeğine vurgu yaptı.

İletişim Başkanı'ndan NATO oturumunda terör vurgusu

İletişim Başkanı Fahrettin Altun "NATO 2030: Yeni Bir Çağ İçin Birliktelik" panelinin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Altun'un konuşmasından satırbaşları...

"NATO’nun terör örgütlerinden kaynaklanan asimetrik tehditler karşısında çok daha kararlı ve proaktif davranması zorunluluk halini almıştır. Ülkemizin maruz kaldığı saldırılar karşısında müttefiklerimizden çok güçlü bir dayanışma bekliyoruz."

"Libya’da ve Doğu Akdeniz’de NATO’nun Güney kanadını zayıflatan adımların atılmasını istemiyoruz. Suriye ve Irak’ta terör örgütlerinin terörle mücadele adı altında silahlandırılması ve desteklenmesine şiddetle karşı çıkıyoruz."

"Gerek PKK/PYD/YPG gerekse FETÖ terörüyle mücadelemizde, müttefik bildiğimiz Amerika Birleşik Devletleri’nin sürekli Türkiye karşıtı bir pozisyon almasını diplomatik olarak son derece yakışıksız buluyorum."

"Kimden gelirse gelsin terörün her türlüsünü amasız fakatsız lanetledik, lanetliyoruz. Aynı tavrı müttefiklerimizden beklemek de en doğal hakkımızdır. Türkiye’nin terörle mücadelesinde yalnız bırakılması ne insanlığa ne de müttefikliğe sığar."

"Türkiye, yardım isteyen eli hiçbir zaman geri çevirmemiştir. Biz 70 sene önce yaptığımızı bugün de yapmaya, ittifaka değer katıp tüm zorlukları birlikte göğüslemeye hazırız. Yeter ki müttefiklerimiz de bizimle samimi bir dayanışma sergilesin."