İletişim Fakültesi öğrencileri deneyimli gazeteciler ile bir araya geldi!

Medya Akademisi Derneği (MAKDER), İstanbul Üniversitesi'nde bir etkinliğe imza attı. Konusunda uzman gazeteciler ile İletişim Fakültesi öğrencileri bir araya geldi. Gazeteciler saha deneyimlerini, karşılaştıkları sorunları ve bir gazetecide olması gereken temel özellikleri paylaşırken, öğrenciler ise, profesyonel gazetecileri sorularıyla terlettiler.

İletişim Fakültesi öğrencileri deneyimli gazeteciler ile bir araya geldi!

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi bugün, Yazım Teknikleri dersi kapsamında, şu an aktif gazetecilik yapan eski mezunlarını ağırladı. Medya Akademisi Derneği Genel Başkanı Selçuk Taşdemir'in organize ettiği etkinlikte farklı kurumlardan katılan gazeteciler, hem mesleki deneyimlerini anlattılar, hem de öğrencilerin sorularını cevapladılar. Yaklaşık 2 saat süren etkinlik sonunda konuşmacılara teşekkür plaketi takdim edildi.

İletişim Fakültesi öğrencileri deneyimli gazeteciler ile bir araya geldi! - Resim : 1

Gazeteciliğin teoride ve pratikte uygulamaları, haber toplama, sansür, istihdam, yeni dünya düzeninde dijital gazetecilik, TV gazeteciliği ve yazım tekniklerinin gazeteciler tarafından anlatıldığı söyleşiye Prof.Dr. Aslı Yapar Gönenç ve Prof.Dr. Özgür Gönenç ev sahipliği yaptı. Makder Genel Başkanı Selçuk Taşdemir açılış konuşmasında, derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi. Söyleşiye, TV100 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve Haber Editörü Müge Yücetürk, İHA Anadolu Yakası Bölge Müdürü Mustafa Biçer, Haberler.com Haber Müdürü Olgun Kızıltepe, Haber Global Özel Haberler Editörü Sibel Gülersöyler, Dumlupınar Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Abdi Erkal ve İletişim Uzmanı Zuhal Sönmezer katıldı.

GAZETECİLER DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI 

Akademisyen Abdi Erkal öğrencilere, akademik yolculuk hakkında bilgiler verirken, Zuhal Sönmezer ise, Metaverse kavramının toplumsal yaşam üzerindeki etkisini anlattı. Konusunda uzman gazetecilerden Mustafa Biçer, bir gazetecinin mutlaka yabancı dil bilmesi gerekliliğine vurgu yaparken, eğitimin öneminden, istihdam açıklarından, haber yazma ve habercilikte etik kurallardan bahsetti. Olgun Kızıltepe ise konuşmasında, İnternet gazeteciliği, WEB sitesi yönetimi ile ilgili bilgiler verdi. Televizyon gazeteciliği'nde saha deneyimlerini ve haber kaynaklarını anlatan Müge Yücetürk, ''Bu iş sevilmeden yapılmaz, çoğu zaman çayınız bardakta, yemeğiniz tabakta yarım kalır'' ifadelerini kullandı. Deneyimli gazeteci Sibel Gülersöyler ise, meslekteki yolculuğunu ve bir gazetecide olması gereken değerleri öğrencilerle paylaştı.

İletişim Fakültesi öğrencileri deneyimli gazeteciler ile bir araya geldi! - Resim : 2

Programın sonunda, gazeteciler öğrencilerin sorularını cevapladılar. Prof.Dr. Özgür Gönenç eski öğrencilerine, ''Medyanın Sorunları'' adlı yeni kitabını hediye etti.