İlk bakışta kimse ne olduğunu anlamadı. Olayın aslını öğrenenler ise, gözlerine inanamadı. Bu sadece yılda iki kez oluyor

İlk bakışta görüntüleri izleyenlerin kaçırdığı bir detay vardı. Olayın aslını öğrenenler bir kez daha dikkatli izleyip ilginç olayın bir montaj hilesi olabileceğini bile düşünüp araştırma yaptı. Olay aslında görüntü de sokağın ortasında duran kalemin bir gölgesinin olmamasıydı. Yılda iki kez olay sıfır gölgeli güne denk gelen birinin kayda aldığı görüntüler sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Güneşli bir günde yere konulan kalemi kayda aldılar, izleyenler ilk başta ne olduğunu anlamadı. Kaleme bir şey mi olacak, başka biri mi gelecek diye beklerken video sona erdi. Ancak videonun olayı bambaşkaydı. Video aslında sıfır gölgeli bir günde çekildi. Yılda sadece Tropikal bölgelerde meydana gelen bir olay ve Güneş tamamen dik açıda olduğundan nesnelerinde gölgelerinin olmadığı bir gün geçiriliyor. Bilgiyi öğrendikten sonra görüntüleri izleyenler şaşkına döndü. Hiç gölgesi olmayan kalemin videosu sosyal medyada büyük ilgi gördü. 

O paylaşım, şu açıklama ile paylaşıldı;

"Sıfır gölgeli gün, Güneş'in öğle saatlerinde bir nesnenin gölgesini oluşturmadığı gündür. Tropik bölgelerdeki yerler için yılda iki kez gerçekleşir Bu klip 13 Mayıs 2023'te Hindistan'ın Pune kentinde kaydedildi."