İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu ertelendi! SpaceX ve Bakan Mehmet Fatih Kacır'dan açıklama geldi

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da dahil olduğu Ax-3 misyonu, SpaceX tarafından 19 Ocak'a ertelendi. Şirket, fırlatmanın Cuma günü TSİ 00.49'da gerçekleştirilmesini planladığını açıkladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya üzerinden erteleme hakkında "İlk astronotumuz Alper Gezeravcı’nın da yer alacağı fırlatma ertelendi. Astronotumuz Alper Gezeravcı’nın bu tarihi misyonu başarıyla gerçekleştirmesi için heyecanla beklemeye devam edeceğiz." dedi.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu ertelendi! SpaceX ve Bakan Mehmet Fatih Kacır'dan açıklama geldi

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da üyesi olduğu Ax-3 misyonu, 19 Ocak'a ertelendi. SpaceX'ten konuyla ilgili yapılan açıklamada "Axıom 3 uçuşu için 19 Ocak Cuma gününü hedefliyoruz. Ek süre ekiplerimize fırlatma öncesi kontrol listelerini ve aracın veri analizlerini tamamlama fırsatı verecek." denildi. SpaceX, fırlatmanın cuma günü TSİ 00.49'da yapılmasının planlandığını bildirdi.

"GEZERAVCI’NIN BU TARİHİ MİSYONU BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRMESİ İÇİN HEYECANLA BEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından erteleme ile ilgili paylaşımda bulundu. Kacır paylaşımında "İlk astronotumuz Alper Gezeravcı’nın da yer alacağı fırlatma ertelendi. Hedeflenen fırlatma zamanı: 19 Ocak 2024 00:49 (Türkiye saati ile) Bu sürede fırlatma öncesi teknik kontrollerin tamamlanması planlanıyor. Astronotumuz Alper Gezeravcı’nın bu tarihi misyonu başarıyla gerçekleştirmesi için heyecanla beklemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.