Sapık ilkokul müdür yardımcısı!

Bir ilkokulda müdür yardımcısı olarak görev yapan sapık, yakalandıktan sonra dark web'de çocuklara tecavüz edilen videoları izlediğini itiraf etti. Velilerin ayaklandığı olay sonrası okuldan açıklama yapıldı.

Sapık ilkokul müdür yardımcısı!

İngiltere Middlesbrough'ta St Clare Katolik İlkokulu'nda görevli olan müdür yardımcısı Richard Swinnerton, iki yıl boyunca küçük çocukların istismar edildiği videoları izlediğini yakalandıktan sonra itiraf etti.

30 yaşındaki Swinnerton'ın mayıs ayında evinde bulunan laptop'a el konuldu. Ulusal Suç Dairesi tarafından dark web'de uygunsuz videolar izlediği tespit edilen Swinnerton, A, B ve C olarak kategorilendirilen ve en ağır (A) olarak tabir edilen çocuklara ait uygunsuz içerikler bulundurduğu belirlendi.

Sapık ilkokul müdür yardımcısı! - Resim : 1
Sapık ilkokul müdür yardımcısı Richard Swinnerton'ın bilgisayarından A kategorisinde (En ağır kategori) bulunan 87 adet içerik bulundu.

 Bilgisayardaki içeriklerden 87 tanesinin A kategorisinde olduğu açıklanırken, pedofililerin özellikle yakalanmamak için dark web'i tercih ettiği ifade edildi.

Dark web'de kimliğini gizlemek için çeşitli sahte profiller kullanan Swinnerton'ın, herhangi bir çocuğa fiziksel olarak bir tacizde bulunduğuna dair bir kanıt bulunmadığı açıklanırken, mahkeme öncesinde okuldaki görevinden istifa etmesi de öfkeli velileri sakinleştirmedi.

Okul yönetimi yaşanan olaydan dolayı üzüntülü olduklarını açıklarken, çocukları korumak için bundan sonra da ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı. Okulun 50 yıldan fazla süredir hizmet verdiği ve bir sorunla karşılaşılmadığı vurgulanırken, Swinnerton'ın en ağır cezayı alması için iş birliği yapıldığı açıklandı.

Swinnerton'ın mahkemede suçlu bulunduğu takdirde kamu hizmetinde çalışamayacak ve 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.