İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine destek! Kırtasiye yardımı için başvuru yapmayı unutmayın. Herkese verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım ödemeleri bir defaya mahsus olmak üzere toplu olarak yapılıyor. Kırtasiye yardımı başvuruları e-Devlet sistemi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreyle birlikte gerçekleştiriliyor. İşte tüm detaylar...

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine destek! Kırtasiye yardımı için başvuru yapmayı unutmayın. Herkese verilecek

Kırtasiye yardımı programı kapsamında, ilkokuldan liseye kadar farklı öğrenim kademelerinde bulunan öğrencilere, eğitim materyalleri, defterler, kalem setleri, çantalar gibi temel kırtasiye malzemeleri sağlanacak. Bu yardımlar, öğrencilerin okul ihtiyaçlarını karşılamalarına ve derslerine daha iyi odaklanmalarına yardımcı olacak. Ayrıca, ailenin maddi yükünü hafifletmek ve çocukların eğitim hayatlarını daha kolay bir şekilde sürdürebilmelerini sağlamak amaçlanıyor.

KIRTASİYE YARDIMI NE ZAMAN VERİLECEK?

Okulların açılmasına geri sayılırken kırtasiye yardımı ödeme günleri belli oldu. 1 Eylül-31 Aralık tarihleri arasında kırtasiye yardımı yapılacak.

KIRTASİYE YARDIMINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Kırtasiye yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden online bir şekilde yapılıyor. Kırtasiye yardımı ödemeleri Eğitim Öğretim yardımı ödemeleri adı altında yılda bir kereye mahsus olmak üzere YÖK ve MEB sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilenlere toplu olarak ödenir.