İmamoğlu IMF Başkanı olsun; hizmet etmez, IMF çöker!

0:00/ 0:00

Efsane Başkan Ekrem İmamoğlu, ama tersinden efsane!

“İstanbul’u alan Türkiye’yi alır” sözü çok doğru, ama Ekrem Bey İstanbul’da seçimi kazanınca “İstanbul’u aldık” zannetti.

Hizmet yok; sürekli tartışma, çekişme, kısır döngü var.

CHP neyse işte İBB Başkanı aynısı!

Şehr-i İstanbul onun için bir sıçrama tahtasına dönüşmüş.

Bir bakıyorsunuz soluğu Kemal Bey’in memleketi Tunceli’de alıyor, kameraların önünde Genel Başkanı’yla telefonda konuşma yaparken; “Cebinizden aradım ulaşamadım” diye başlayarak sübliminal mesajlar veriyor.

“Yeter, bıktık CHP’den” diyenler olabilir. İşin ilginci bunu artık CHP’li seçmen söylüyor.

CHP için geriye tek çıkış noktası kaldı: AK Parti ve MHP’nin çökmesi!

Çöker mi?

Cumhur İttifakı dağılmaz.

Devlet Bahçeli’nin önceliği PKK, FETÖ ve diğer “terör örgütleriyle” mücadele edilerek Türkiye’nin bu kamburdan kurtulması ki bu mücadelede Recep Tayyip Erdoğan “Başkomutan” olarak başarılı yönetim sergiliyor.

İyi Parti acaba AK Parti’ye yakınlaşır mı?

Şu aşamada sıcak mesajlar verilse de seçimler kapıya dayandığında yine CHP ile masaya oturacaklar. Bu bir yorum değil, kesin bilgi!

Hükümetin önünde yılsonuna kadar beş ay var, bu süreçte üzerine en çok eğildikleri konu ekonomi ve deprem bölgesi…

Ocak ayında neticeler alınır ve belirli bir noktaya gelinir, bundan sonrası vatandaşın vereceği karar olacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “mali disiplini bozmadan” en olumlu iyileştirmeleri yapmak için gayret ediyor. Bakanlık-Külliye arası uyum şu anda olması gerektiği gibi üst seviyede…

Muhalefetin vaatleri inandırıcılığını yitirdiği için yerel seçimlerde popülist politikalar “önceki seçim kadar” toplumu etkilemeyecek.

AK Parti ve MHP; “Hükümette güçlüyüz, TBMM’de çoğunluğuz, yerelde de güçlenmeliyiz” mesajını vererek CHP’nin elindeki belediyeleri de isteyecek.

Alabilir mi?

Muhalefetten umudu kalmayan, bıkkın vaziyete düşen seçmen, “Tüm hatlarıyla Erdoğan güçlensin, ekonomik savaştan galip çıkalım, yaparsa yine Erdoğan yapar” diyebilir.

Orantısız kira artışları ve başta marketler olmak üzere vatandaşa direkt etki eden ürünlerdeki fahiş fiyatlar durma eğilimi gösterirse yerelde büyük zafer AK Parti ve MHP’nin olur.

CHP’deki esas kırılma sekiz ay sonraki yerel seçimlerden sonra olacak.

SON SÖZ: Son zamanlarda ekonomi ve siyaset gündemi kapladı. Türkiye’nin yeni bir açılıma, yeni bir soluğa ve pozitif gündemlere ihtiyacı var. “Türkiye Yüzyılı” kapısı aralandı. Bu kapı artık ardına dek açılacak. Önümüzdeki süreçte Türkiye’yi “küresel gündemlerle” daha çok konuşacağız.