İmamoğlu kimin adamı?!

Nefes alın ve lütfen yazının devamını okuyun!

Son yerel seçimler öncesi… AK Parti’nin İstanbul adayı herkesin malumuydu. Binali Yıldırım ismi üzerinde geniş bir konsensus vardı. Kapalı kutu olan ise anamuhalefet partisi CHP’nin İstanbul adayının kim olacağıydı. Alternatif çoktu, netlik yoktu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde partisinden daha çok fazla oy almış Muharrem İnce, İstanbul’u çok iyi bilen, ilçe belediye başkanlığı yapmış Gürsel Tekin ve buna benzer birkaç isim daha gündemdeydi CHP adına.

Ancak ne olduysa kimsenin aklında olmayan çok sürpriz bir isim aday gösterildi. Ekrem İmamoğlu. Beylikdüzü Belediye Başkanı olan İmamoğlu, İnceleri, Tekinleri geride bırakmış ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştu. Trabzonlu muhafazakar bir ailenin evladı olan İmamoğlu, kendi yaşantısında da muhafazakar kimliği ile tanınıyordu.

Peki nereden çıkmıştı bu isim? Kimin fikriydi İmamoğlu? Binali Yıldırım gibi deneyimli bir politikacının karşısına nasıl çıkarılmıştı?

Şimdi sıkı durun!

Ekrem İmamoğlu, Abdullah Gül’ün CHP’ye hediyesiydi…

Bugün olduğu gibi o gün de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül’le sıkça görüşüyordu. Bugün olduğu gibi o gün de Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül’dü.

Niye mi böyle söylüyorum?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bizim adayımız Abdullah Gül değildir, dediği saatlerde, genel başkanı Kılıçdaroğlu bir televizyon kanalında, “Neden Abdullah Gül isminden korkuyorlar” diye soruyordu.

Anlayacağınız, Abdullah Gül, çok önce CHP’nin içine kadar girmiş durumda…

********************************************************

İncir Çekirdeği!

‘İncir Reçeli’ filmiyle içimize kazınmıştı. ‘İsyan’ şarkısıyla kalbimizi sızlatmıştı.

Halil Sezai!

Sen artık yaşlı bir adamı acımasızca döven bir insan olarak anılacaksın. Bundan önceki bütün birikimlerini çöp yaptın!

Artık benim gözümde incir çekirdeği kadar bir değerin yok. Birçok insanın da böyle düşündüğünü biliyorum.

Ve diyorum ki; radyolar ve televizyondaki müzik kanalları, bundan sonra bu adamın tek bir şarkısını çalmasın…