İmamoğlu'na Erzurum'da yapılan saldırı üzerine neyi tartışıyoruz?

0:00/ 0:00

Gerçekten de bunu soruyorum. Tam olarak başlıktaki soruyu yani. Erzurum’da İmamoğlu ve beraberindekilere yapılan saldırı hakkında neyi tartışıyoruz?

Vallahi billahi bunu soruyorum. Çünkü hâlâ anlamış değilim. Yemin ederim ki anlamadım. Söyleyin bana neyi ve neden tartışıyoruz?

Olayı hatırlayalım…

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum’a gider. Bir meydanda halka seslenir. Bu arada bir grup taşla saldırır. İmamoğlu sükûnet çağrısı yapar. Fakat saldırganlar durmaz. Korumaları otobüsün üzerinden indirir. O içeride konuşmaya devam eder. Saldırganlar durmaz. Sonuç: Çok sayıda yaralı ve ülkedeki onca gerginliğin üzerine bir gerginlik daha.

Sonra ardı arkasına yapılan açıklamalar.

“Orası miting meydanı değil!”

Tamam, peki ya saldırganlar?

“O miting için izin alınmadı!”

Öyleyse yasal olarak ne gerekiyorsa yapılsın. Peki ya saldırganlar?

“Daha önceden sadece esnaf ziyareti yapacağını bildirdi, halka sesleneceğini söylemedi!"

Yahu iyi, tamam, ama peki saldırganlar neden engellenmedi?

“Zaten İmamoğlu Vali’ye, Belediye Başkanı’na çok sert konuştu.”

Bunun için de ne gerekiyorsa yapın, tamam, ama peki ya saldırı?

“O gün gerçek provokasyonu İmamoğlu yaptı.”

İyi, tamam, hemen soruşturma başlatın, ama peki ya saldırganlar?

Yani gerçekten anlamadım. Ortada ciddi bir provokasyon var. Bir partinin otobüsüne bir grup saldırıyor. Çoluk, çocuk onca insan kan revan içinde. Memleketin geri kalanının da yüreği ağzına geliyor. Fakat, “İmamoğlu öyle dedi, İmamoğlu böyle dedi” falan filan.

Ben gerçekten, görüntülerde de ne yaşanıldığı çok net anlaşılan bir olay varken, Erzurum’da İmamoğlu’na yapılan saldırı hakkında neden tartışılıyor, ne tartışılıyor, neyi konuşuyoruz anlamıyorum.

Anlamıyorum çünkü olup biten çok net. Bir daha hiçbir partinin böyle bir olay yaşamaması için herkesin ders çıkarması gerekirken, saldırıya uğrayan "İmamoğlu öyle dedi, böyle dedi" falan filan…

Vallahi billahi anlamıyorum.