İmamoğlu'ndan gizli toplantıya ilişkin yeni açıklama

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin üst düzey isimleriyle yaptığı gizli toplantıyla ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Görüntüleri sızdıran kişinin tespit edilmesi halinde hukuki haklarını arayacaklarını ifade eden İmamoğlu, "Bu videoya gerek kalmaksızın 1, 2 hafta içerisinde toplumla düşüncelerimi paylaşacağım." dedi.

İmamoğlu'ndan gizli toplantıya ilişkin yeni açıklama

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'nin üst düzey isimlerinin Zoom uygulaması üzerinden yaptığı gizli toplantı gündemdeki yerini koruyor. Açıklamalar peş peşe gelirken bir açıklama da İmamoğlu'ndan geldi. Düşüncelerini bir iki hafta içinde toplumla paylaşacağını belirten İmamoğlu, hukuki haklarını arayacaklarını söyledi.

"BUGÜN DE GÖRÜŞECEĞİZ"

Sözcü'den İsmail Saymaz'a konuşan İmamoğlu, "Görüntüden kuşkulandım. Ama daha sonra da zaten çıktı. Yapacak bir şey yok. Bir kıymet-i harbiyesi yok. Çünkü biz yanlış bir şey yapmadık. Partiyle ilgili şeyi partililerle konuşuyoruz. Benim belki bu süreçteki 200. toplantım, belki 250., bilmiyorum sayısını. Milletvekilleri, PM üyeleri… Bu heyetle yaptığımız görüşme tek bir takım olarak değerlendirilmemeli. Çok insanla görüştüm. Hâlâ görüşüyorum. Bugün de görüşeceğiz. Partinin meselelerini partideki insanlarla konuşuruz. Bunun ayıbı yok. Şeffaflıktır bu aslında. Ama dışarıda konuşmuyoruz." dedi.

'DARBE' SÖYLEMLERİ

Görüntülerin 'CHP'de darbe' söylemlerine yanıt veren İmamoğlu, "Yok. Herkesin sorumlulukları var. Ben genel başkanla da dört kez görüşmüşüm. İki kez telefonla konuşmuşum. Yazışmalarımız var. Genel başkanla konuşuyorum bu mevzuları. Genel başkanla konuşan bir insanım ben, başından beri arayışı olan bir insanım. Ayıp yani." ifadelerini kullandı.

Videonun 'ihanet' başlığıyla sunulması hakkında da konuşan İmamoğlu, şunları söyledi:

O cümleyi sarf eden akıl, kendini tarifler. O tarife uyan insanlar vardır ne yazık ki içeride ve dışarıda. Bu her zaman olmuştur. Biliriz o insanları. Ama önemsemeyiz. Gücü kendinde zanneden bu insanların aslında güçsüz kaldıklarını zaman hep ispat etmiştir. 13 yıldır o tarz kelimelerle beni suçlayan insanlarla mücadele ettim. Onun için hiç önemi yok.

"MUTLAKA HUKUKİ İŞLEM BAŞLATACAĞIZ"

"Görüntülerin sızdırılmasını nasıl yorumluyorsunuz?" sorusuna cevap veren İmamoğlu, "Bildiğim şeyler değil. Ama tabi ki izini sürüyoruz. Elde ettiğimiz bireyler olursa mutlaka hukuki işlem başlatacağız." dedi.

BU GÖRÜNTÜ DEĞİŞİM ARAYAŞINI HIZLANDIRIR MI?

Değişim tartışmalarının sürdüğü dönemde böyle bir görüntünün sızdırılmasının değişim arayışını hızlandırıp hızlandırmayacağıyla ilgili soruya da yanıt veren İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Zaten sürecin sonuna evrildi mesele. Bu videoya gerek kalmaksızın bir iki hafta içerisinde toplumla düşüncelerimi paylaşacağım. Elbette ki farklı insanların fikirleriyle olgunlaşıyor."