İmamoğlu’nun OLAY’ı!

Çünkü kötü başladı! İşi olmadığı halde polemiklere dahil oldu. Gerçek misyonunu unuttu, bir genel başkan gibi davranmaya başladı. İstanbul’u bıraktı, kendisine seçim kazandıran HDP’yi Diyarbakır’da ziyaret etti. Gezdi, tozdu, tatil yaptı. Tatile kısa bir ara verdi, sel götüren İstanbul’u şöyle bir ziyaret etti, sonra tatiline bıraktığı yerden devam etti.

Bu durum parti içindeki ağırlığına bile darbe vurdu. Umut olarak bakılan isim gitti, parti içinde sıkıntıya neden olan, tartışılmaya başlanan kişi geldi. Kılıçdaroğlu’nun gözünden düştüğü, onun yerine Mansur Yavaş isminin konuşulduğu yazılıp çizilmeye başlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan bahsediyorum…

O da bütün bunların farkında olacak ki, önce kendini çekti, sonra da sessiz sedasız yeni adımlar atmaya başladı.

Bana göre; CHP içinde yeni bir Muharrem İnce vakasına ramak kaldı…

İmamoğlu ilk olarak kendi medyasını kurmaya karar verdi…

Her ne kadar Cavit Çağlar yalanlasa da, bu iş benim işim dese de, OLAY’ın gerçek yüzü bu değil! Sormazlar mı adama? Yıllardır bu televizyon elindeydi. Çok daha güçlüydün. O zaman medyada büyümeyi niye düşünmedin? Çağlar’ı da anlayabiliyorum, tepkilerden çekiniyor olabilir!

Ekrem İmamoğlu, OLAY Tv ile kendi medyasını kurarak önümüzdeki döneme hazırlık yapıyor. Parti içindeki ivmesini kaybettiğini gören İmamoğlu, yarınlara yatırım yapıyor. Belki tek başına belki de başka ittifaklarla yola devam edecek. İttifak demişken, aslında bu konuyu başka bir yazıda değerlendireceğim ama İmamoğlu kendisini CHP’ye öneren isimle birlikte yol alacak.

Gelelim işin medya boyutuna…

Baksanıza OLAY TV bir yandan Sözcü TV diğer yandan. İkisi de geliyor! Demek oluyor ki, önümüzdeki dönemde medyada saflar çok keskinleşecek. Etekteki taşlar dökülecek! Bu durumu çok iyi analiz etmek gerekiyor…

2023’e ne kaldı ki?