"Merkez Bankalarının enflasyonla mücadelesi sürecek"

Uluslararası Para Fonu'nun Baş Ekonomisti Gourinchas, Merkez Bankalarının enflasyon mücadelesinin iki yıl daha sürebileceğini ifade etti.

"Merkez Bankalarının enflasyonla mücadelesi sürecek"

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Baş Ekonomisti Pierre-Olivier Gourinchas, Merkez Bankalarının enflasyonla mücadelesinin iki yıl daha sürebileceğini, bunun da dünyadaki birçok kişi için işsizliği artırıp, yaşam standartlarını düşürebileceğini söyledi.

Gourinchas, enerji ve gıda fiyatlarının ötesinde geniş çekirdek enflasyon baskılarının merkez bankası hedeflerini yaklaşık yüzde 2'ye düşürmesinin zaman alacağını ifade ederek, enflasyonla ilgili olarak, "Bizim tahminimiz, bunun düşmeye başlayacağı, ancak 2023'te merkez bankası hedeflerine geri dönmeyeceğimiz yönünde. 2024'te buna daha yakın olacağız" dedi.

IMF, 2023 büyüme tahminlerini, birçokları için durgunluk hissi uyandıracak zayıf seviyelere indirdi ve düzensiz finansal piyasalar riskinin arttığı konusunda uyardı. Ancak politika yapıcıların enflasyonist beklentileri geri almak için yolda kalmaları gerektiğini bildirdi.

Gourinchas, "Hala enflasyona sahip olacağız ve ekonomi yavaşlamaya başlayacak ve bilirsiniz, burası olmak için hoş bir yer değil" dedi.