İndirimli ve ücretsiz kart kullananlar dikkat! Toplu taşımada yeni dönem başladı

2024 yılı itibariyle toplu taşımada yeni döneme geçilmiş olundu. Ücretsiz ve indirimli seyahat kartları için geçerli olacak değişiklikler Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, usul ve esaslarda yeniden belirleme yürütme yetkisi o kurum tarafından yapılacak.

İndirimli ve ücretsiz kart kullananlar dikkat! Toplu taşımada yeni dönem başladı

Ücretsiz ve indirimli seyahat kartları için iki yeni değişiklik yapıldı. Alınan karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Toplu taşımada alınan kararlar artık tek bir kurum tarafından belirlenecek.  

İndirimli ve ücretsiz kart kullananlar dikkat! Toplu taşımada yeni dönem başladı - Resim : 1

İNDİRİMLİ VE ÜCRETSİZ KART KULLANANLAR DİKKAT! 

Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan yönetmelik doğrultusunda yürütme yetkisi Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı'na verildi.

Yayımlanan kararda, “Şehir içi kara ve deniz taşımacılığında taksi, taksi dolmuş, dolmuş, rekreatif, turistik ve servis amaçlı kullanılan araçlar hariç olmak üzere; demiryolları ve denizyollarının şehir içi hatlarında sunulan toplu insan ulaşımına yönelik hizmetler ile belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilerek toplu taşıma hizmeti gördürülen özel şahıs veya şirketlere ait araçları ya da demiryolları ve denizyolları araçları kullanılmak suretiyle sunulan şehir içi toplu insan ulaşımına yönelik hizmetlerin hükümlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı yürütür” ifadeleri yer aldı.

Aynı yönetmelikte yer alan 7. maddede görülen “Genel Müdürlük ve” ibaresi yürürlükten kaldırılırken bu ifade yerine "Bu yönetmelik hükümlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ile Hazine ve Maliye Bakanı birlikte yürütür” ifadelerine yer verildi.