İnekler yeniden tehlikede. O kıtada yayılmaya başladı. Tüm çiftçilere eş zamanlı uyarı yapıldı

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamaya göre inekler yeniden tehlikeye saçmaya başladı. 5 Afrika ülkesinde bulunan çiftçiler ineklerde görülen şarbon hastalığına karşı eş zamanlı olarak önemle uyarıldı.

İnekler yeniden tehlikede. O kıtada yayılmaya başladı. Tüm çiftçilere eş zamanlı uyarı yapıldı

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan resmi açıklamaya göre 5 Afrika ülkesi şarbon riskine karşı önemle uyarıldı. Bütün çiftçilerin şarbona karşı dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Dünya Sağlık Örgütü ineklerin yeniden tehlike saçabileceğini bildirdi. 

5 AFRİKA ÜLKESİ UYARILDI

DSÖ'nun internet sitesinden 5 Doğu ve Güney Afrika ülkesindeki şarbon salgınına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, Kenya, Malavi, Uganda, Zambiya ve Zimbabve'de salgın nedeniyle 20 kişinin yaşamını yitirdiği, toplam 1166 şüpheli vakanın rapor edildiği ve 37 kişinin test raporlarının doğrulandığı bildirildi.

Zambiya'da 2011'den bu yana en kötü şarbon salgınının yaşandığı belirtilen açıklamada, Uganda’da 14 kişinin şarbondan öldüğü, Malavi'de ise bu yıl insanda ilk vakanın görüldüğü kaydedildi.

 

İnekler yeniden tehlikede. O kıtada yayılmaya başladı. Tüm çiftçilere eş zamanlı uyarı yapıldı - Resim : 1

SU AYGIRI ETİ YİYEREK HASTALIĞA YAKALANMIŞ OLABİLİRLER

Açıklamada, Zambiya'nın 10 vilayetinden 9'unda insan şarbonu vakalarının bildirildiği, 37 kişinin kontamine su aygırı eti yiyerek hastalığa yakalanmış olabileceğinden şüphelenildiği, bu ülkedeki salgının komşu ülkelere yayılma riskinin yüksek olduğu aktarıldı.

DSÖ Afrika Bölge Direktörü Dr. Matshidiso Moeti, salgınları sonlandırmak için öncelikle hayvanlardaki hastalıklardan kaynaklı risklerin ortadan kaldırılması gerektiğini aktardı.

 

İnekler yeniden tehlikede. O kıtada yayılmaya başladı. Tüm çiftçilere eş zamanlı uyarı yapıldı - Resim : 2

''SALGIN KONUSUNDA ULUSAL ÇABA GEREKLİ''

İnsan ve hayvan sağlığını korumaya yönelik ortak bir yaklaşım için kuruluşlarla işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Moeti, "Salgın konusunda gösterilen ulusal çabaları destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

İnekler yeniden tehlikede. O kıtada yayılmaya başladı. Tüm çiftçilere eş zamanlı uyarı yapıldı - Resim : 3

HASTA HAYVANLARLA TEMASTAN KAÇINMALIYIZ

Angola, Botsvana, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Tanzanya, Mozambik ve Namibya gibi ülkelerin risk altında olduğu uyarısı yapılan açıklamada, nehir kenarına uygun şekilde gömülmemiş hayvan kalıntılarının hastalığın yayılmasına sebep olabileceği kaydedildi.

Açıklamada, yiyecek-içeceklerden ya da hasta hayvanlarla temastan bulaşan bu hastalığın birçok belirtisi bulunduğuna dikkati çekildi.

 

İnekler yeniden tehlikede. O kıtada yayılmaya başladı. Tüm çiftçilere eş zamanlı uyarı yapıldı - Resim : 4