İngiliz basını depremi böyle manşetine taşıdı! "Her 2 kişiden 1'i bu kentte öldü!"

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremler dünya basınında yer almaya devam ediyor. Depremle ilgili gelişmeyi anbean takip eden yabancı basın kuruluşları, bölgelerdeki gelişmeleri okurlarına aktarıyor. Hatay Belediye Başkanı Lütfü Ateş'i manşetine taşıyan İngiliz Daily Mail gazetesi, depremdeki o detaya dikkat çekti. İşte dünyanın gözünden Türkiye'deki deprem...

İngiliz basını depremi böyle manşetine taşıdı! "Her 2 kişiden 1'i bu kentte öldü!"

Türkiye'yi sarsan deprem felaketi dünya basınının da yakın takibinde. Depremle birlikte Türkiye için seferber olan dünya ülkeleri deprem bölgelerindeki gelişmeleri manşetlerine taşıyarak okuyucularına aktarıyor. İşte dünyanın gözünden Türkiye'deki deprem felaketleri...

İngiliz Daily Mail gazetesi Hatay Belediye Başkanı Lütfü Ateş'in sözlerini okurlarına aktardı.

Gazete, Ateş'in Hatay'da 21 bin kişinin hayatını kaybettiğini duyurduğunun altını çizdi. Haberde 'Ateş, 21 binden kişinin güneydoğu ilinde öldüğünü doğruladı' denildi.

Daily Mail, Türkiye'deki toplam vefat sayısının 41 bine yaklaştığı bilgisinin altını çizdi ve bu açıklama ışığında 'Bu rakam tüm Türkiye genelinde ölenlerin yarısından fazlası' dedi.

İngiliz basını depremi böyle manşetine taşıdı! "Her 2 kişiden 1'i bu kentte öldü!" - Resim : 1

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Türkiye ziyaretine haberinde yer veren Alman DW, ABD'li bakanın daha fazla yardım sözü verdiğini yazdı.

Washington Post 'Blinken, Türkiye deprem bölgesini gezdi, 100 milyon Dolar daha yardım açıkladı' başlıklı haberinde ABD'li bakanın bu hamlesi için 'destek jesti' değerlendirmesinde bulunuldu.

CNN International 'Türkiye, depremzedeler için kurtarma çalışmalarının çoğunu durdurdu' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Resmi açıklamaya haberinde yer veren BBC de kurtarma çalışmalarının iki alan dışında sona erdiğini yazdı.

İngiliz basını depremi böyle manşetine taşıdı! "Her 2 kişiden 1'i bu kentte öldü!" - Resim : 2

Blinken'in Türk mevkidaşı Çavuşoğlu ile Deprem bölgesini helikopter ile gezdiğini aktaran NPR, ABD'li bakanın desteğin uzun soluklu olacağını belirttiğini aktardı.

New York Post, depremde hayatını kaybeden Ganalu futbolcu Atsu'nun naaşının ülkesine gönderildiği bilgisini okurları ile paylaştı.

Katar merkezli Al Jazeera, 'Depremlerin yol açtığı muazzam insan acısı arasında hayvanlar da büyük ölçüde etkilendi' dedi.

Yunan Ta Nea depremin yol açtığı yıkımı felaketten önce ve sonra çekilen kareleri yayınlayarak gözler önüne serdi.