Korona virüsün hiç bilinmeyen belirtisi ortaya çıktı! Bu semptomlar varsa dikkat

İngiliz Dermatologlar Derneği'nin yaptığı araştırma, korona virüsün az bilinen bir iki semptomunu ortaya çıkardı. Araştırma sonucu uzmanlar, kabuklanmış ve kuru dudaklar ya da bu yöndeki hissin bir korona virüs belirtisi olabileceğini açıkladı.

Korona virüsün hiç bilinmeyen belirtisi ortaya çıktı! Bu semptomlar varsa dikkat

Tüm dünyayı etkisi altına alana koronavirüs salgınında virüsün yeni bir semptomu ortaya çıktı. Araştırma sonucuna göre, virüsü taşıyan kişilerin ateş ve öksürük gibi semptomlara ek olarak dudaklarda kabuklanma ve kuruluk gibi etkiler de görülebiliyor.

İngiliz Dermatologlar Derneği araştırma sonuçları ile ilgili, "Kovid-19 salgını sırasında, sağlık kurumları tarafından listelenen ana ateş ve öksürük semptomlarına ek olarak, virüsü olan kişilerin ciltlerinde de semptomlar geliştirebileceği açıkça ortaya çıktı" dedi.

Vakaların yüzde 20'sinin cildi de etkilenebiliyor

Bu semptom Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) web sitesinde resmi bir semptom olarak listelenmemiş olsa da, Çin ve Avrupa'dan gelen raporlar , koronavirüs vakalarının yüzde 20'sine kadarının cildinin de etkilenebileceğini gösterdi. Ayrıca Eatthis.com bir ankete katılanların %75'inin Kovid-19 semptomu olarak çatlak veya kuru dudaklar yaşadığını ortaya çıkardı.

"Dudakları kuru ve pullu hale gelebilir"

İngiliz Dermatologlar Derneği, "Bu virüs, birçok bağışıklık reaksiyonunu tetiklediğinden, cildin de etkilenmesi şaşırtıcı değil. Dudaklar iyileştikçe ağrıyabilir ve kuru ve pullu hale gelebilir. Ağız içinde de ağrı oluşabilir " diyor.