İngiltere bu cinayeti konuşuyor! Türk koca akademisyen eşini 15 bıçak darbesi ile katletti!

İngiltere'de yaşayan Ertan Ersoy, bir üniversitede akademisyen olarak görev yapan eşi Antonella Castelvedere'yi 15 bıçak darbesi ile hunharca öldürdü. İngiltere gündemine oturan cinayeti, o anlara tanık olan komşu anlattı.

İngiltere bu cinayeti konuşuyor! Türk koca akademisyen eşini 15 bıçak darbesi ile katletti!

İngiltere'de yaşayan Ertan Ersoy (51), karısı Antonella Castelvedere'yi geçen yıl 1 Haziran'da çiftin Colchester, Essex'teki evinin mutfağında katletti. Kıskançlık sebepli çıkan tartışmadakarısını 15 bıçak darbesi ile vahşice öldüren Ersoy'un süren yargılanmasında, çiftin komşusu Tanja Munro'nun ifadesine başvuruldu.

"SANIRIM KARIMI ÖLDÜRDÜM"

Komşu Munro, olaydan sonra Ersoy'u, biraz aklı karışmış halde gördüğünü söyledi. Munro, mahkemedeki jüri üyelerine, "Bana, 'Sanırım karımı öldürdüm' dedi ve karnını tutarak mutfağı işaret eder gibi baktı." dedi. O anlara tanık olan kadın ifadesinin devamında, mutfak kapasının tamamen açık olmadığını ama birinin yerde yattığının farkedildiğini söyledi. Ersoy'un ise o anlarda acı çekiyormuş gibi sesler çıkararak inlediğini belirtti.

Mutfağa yöneldiğini söyleyen komşu,  yerde yatan kadına yardım etmeye çalıştığını ancak kalp masajı için üzerine eğildiği sırada boynundaki büyük kesiği gördüğünü söyledi. Yapacak bir şey olmadığını anlayıp Ertan Ersoy'un yanına dönen komşu, Ersoy'un kendisine "Karım iyi mi?" diye sorduğunu söyledi.

Suffolk Üniversitesi'nde İngilizce ve yaratıcı yazarlık alanında yüksek lisans dersleri veren bir öğretim görevlisi olan Dr Castelvedere, olay yerinde hayatını kaybetti. O anlarda karnına 2 sığ bıçak darbesi alan Ersoy ise hastaneye kaldırılarak tedavisi gerçekleşti.

EVE GİZLİ DİNLEME CİHAZI YERLEŞTİRMİŞ

Soruşturmayı yürüten savcı, Ersoy'un eşiyle yaptığı konuşmaları gizlice kaydetmek için evlerine bir cihaz sakladığı ve eşinden, tanışmadan önceki ilişkisi nedeniyle önünde diz çöküp af dilemesini istediği iddia edilmişti.

Savcılık öldürülen kadının olaydan birkaç saat önce bir aradaşına " Ertan karanlık bir ruh haline girdi, kendim için endişeleniyorum." dediğini ileri sürüdü. Ertan Ersoy bir arkadaşına bu işi kökten çözmek için zaman zaman karısı Antonella'yı öldürmeyi düşündüğünü söylediği öğrenildi. Savcı, bu ifadelerin üzerinden 24 saat geçmeden 'Antonella, 24 saat içinde kocası ve beş yaşındaki kızlarıyla paylaştığı aile evinin mutfak zemininde ölü olarak yatıyordu.' diye konuştu. Savcılık, polisin çiftin Colchester, Essex'teki evinde bulduğu dinleme cihazının, Ersoy'u yanlışlıkla karısının kendisini aldattığına inandıran bir kayıt içerdiğini iddia etti.

Savcı Bay Paxton, bunun, sanığın "karısına karşı öfkesini ve öfkesini körükleyen" "kıskanç, sahiplenici ve kontrolcü" davranışının bir örneği olduğunu söyledi.

 

KARISINI TAKİBE ALMIŞ

İddia makamı, maktul kadının Ersoy'la tanışmadan önce evli bir adamla yaşadığı ilişkiye takıntılı olduğunu, ancak ölümünden önceki aylarda çevrimiçi tanışma sitelerine girdiğini söyledi. Kadının ölümünden iki hafta önce telefonuna kaydedilen bir kayıtta, kocasının onu işe kadar takip ettiği ve onu 'ihanet'le suçladığı da ortaya çıktı.

Ersoy'un telefonunda bulunduğu iddia edilen görüntülerde, Ersoy'un 'gözetlemek' amacıyla çalışma programını fotoğrafladığı ve özel dedektif bulmak için araştırma yaptığı iddia edildi.