İngiltere Kralı 3. Charles'ın taç giyme rotası açıklandı: Törende bir ilk yaşanacak

Kraliçe Elizabeth'in hayatını kaybetmesiyle tahta çıkan İngiltere Kralı 3. Charles için 6 Mayıs’ta tören gerçekleştirilecek. Geçit töreninin rotası belli olurken; ayrıca ilk kez taç giyme törenine özel bir emoji tasarlandı.

İngiltere Kralı 3. Charles'ın taç giyme rotası açıklandı: Törende bir ilk yaşanacak

Kral Charles, taç giyme töreninin yapılacağı gün kraliyetin en yeni faytonu olan Elmas Jübile Faytonu ile saraydan Westminster Katedrali'ne doğru yola çıkacak.

Törende Kral Charles'a Aziz Edward tacı giydirilecek. Yaklaşık 2,5 kilo ağırlığındaki tacın katedral dışına çıkarılması yasak olduğu için buradan sonraki noktada ise başka bir taç devreye girecek.

Taç giyme töreninin dini olarak en önemli anında Kral'ı kutsamak için kullanılacak kutsal yağ ise kartal şekilli yağdanlıktan taç giyme kaşığına dökülecek.

TAÇ GİYME TÖRENİNDE BİR İLK

Saat 11.00'de başlayacak tören sonrası Kral Charles bu sefer 260 yıllık Altın Fayton ile saraya dönecek.

Kraliçe Elizabeth'in taç giyme töreninin aksine, Kral Charles geldiği yoldan saraya dönecek. Dönüş yolundaki geçit töreni ise geliştekinden daha kalabalık olacak.

İlk kez bir taç giyme töreni için emoji hazırlanırken, daha önce Kraliçe Elizabeth'in tahttaki 70. yılı için de emoji tasarlanmıştı. Bu emojide ise Kraliçe'nin en sevdiği köpek ırkı olan korgi, başında taçla resmedilmişti.