Elizabeth’in cenaze töreninde 3 ülkeye yer yok

İngiltere Kraliçe 2. Elizabeth’in 19 Eylül’de düzenlenecek cenaze töreni için Rusya, Belarus, Myanmar’a davet gönderilmedi. İran ise büyükelçi düzeyinde davet edildi. Ayrıca Elizabeth için düzenlenecek cenaze töreni için en az 6 milyon sterlinin harcanacağı da iddia edildi.

Elizabeth’in cenaze töreninde 3 ülkeye yer yok

İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı unvanına sahip Kraliçe Elizabeth'in cenaze töreni 19 Eylül’de gerçekleştirilecek. 96 yaşında hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi’nin cenaze töreni için dünyanın dört bir yanından yaklaşık 500 üst düzey yetkilinin ise katılması bekleniyor.

İngiliz Başbakanlık Konutu 10 Numara'dan kaynakların ulusal haber ajansı PA Media'ya verdiği bilgiye göre, Kraliçe'nin cenaze törenine katılım için Rusya, Belarus ve Myanmar'a davet gönderilmedi, İran ise büyükelçi düzeyinde davet edildi.

Elizabeth’in cenaze töreninde 3 ülkeye yer yok - Resim : 1

Kraliçe için 6 milyon sterlin harcanacak

İngiltere basınında yer alan haberlere göre, İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı unvanına sahip Kraliçe Elizabeth'in cenazesinin milyonlarca sterline mal olduğu iddia edildi. Halka açık olarak yapılacak devlet cenazesinin Cenaze masrafları, cenaze dolayısıyla ilan edilen resmi tatiller, yeni hükümdar Kral 3. Charles'ın taç giyme töreni gibi giderlerle İngiltere ekonomisine milyarlarca sterline mal olacağı öne sürüldü.

Elizabeth’in cenaze töreninde 3 ülkeye yer yok - Resim : 2