İngiliz havayolu şirketinden kadın personele güzel haber

İngiltere merkezli Virgin Atlantic Havayolları, kıyafet yönetmeliğinde yapılan değişiklikle kadın personellerinin cinsiyetlerinden bağımsız istedikleri üniformayı giyebileceklerini duyurdu.

İngiliz havayolu şirketinden kadın personele güzel haber

İngiltere merkezli Virgin Atlantic Havayolları, kadın personellere ilişkin yeni kararını açıkladı. Yeni kıyafet yönetmeliği ile personelin cinsiyetlerinden bağımsız ve tercihlerine göre istedikleri üniformayı giyebileceğini duyuruldu. 

Açıklamada, personele kendisini en iyi temsil eden üniformayı seçme hakkı verildiği ifade edilerek şu ifadeler kullanıldı:

Mürettebat, pilot ve yer ekiplerimize Vivienne Westwood tarafından tasarlanan ikonik üniformalarımızdan, hangisinin kendilerini en iyi temsil ettiğini seçme olanağı sunmak için üniforma yönetmeliğimizi değiştirdik.

Alınan kararda personelin, kırmızı etek-ceketli takım elbise veya bordo pantolonunun orijinal erkek veya kadın tasarımına bakılmaksızın hangisinde kendisini rahat hissediyorsa onu giyebileceği ifade edildi. Havayolu, yeni kıyafet yönetmeliği için hazırladığı tanıtım filminde “Senin üniforman, senin kimliğin, senin seçimin” dendi.