Dünya bu sapığı konuşuyor

Tarihin en büyük sapıklarından biri olan ve İngiltere'de 'şeytan' olarak adlandırılan Reynhard Sinaga'nın kurbanları konuştu. "Yaşadığım tüm acıları yaşamasını istiyorum" diyen genç kurban dehşeti anlattı.

İngiltere tarihinin en büyük sapık vakası karara bağlandı. 12 yıl önce İngiltere'ye gelerek öğrenim görmeye başlayan Reynhard Sinaga, ömür boyu hapis ile cezalandırıldı. 136 erkeğe tecavüz ettiği kesinleşen ancak daha fazla kurbanı olduğu düşünülen Sinaga mahkemede kendisini 'gülünç' şekilde savunarak, kurbanlarının ölü taklidi yaparak kendisiyle cinsel ilişkiye girmek istediklerini söyledi.

Mahkeme salonunda bulunan hakim dahil herkesin kanını donduran ifadelerde bulunan Sinaga, kendisinin bir eşcinsel olduğunu de 'delici' erkeklerden hoşlandığını söyledi. Gerçekleştirdiği saldırılarda ilaç kullanmasını ise açıklamakta zorlanan Sinaga, "Bunlar oyunun bir parçasıydı" dedi. Sinaga'nın son 10 yıl içinde 160'tan fazla erkeğe tecavüz ettiği düşünülüyor.

Kurbanlarından bazıları tecavüzün farkında değil

Kurbanlarına kuvvetli uyuşturucular veren Reynhard Sinaga, bu sayede kendisine karşı koyamayan genç erkekleri kötü emellerine alet etti. Manchester'ın merkezinde yaşayan 'şeytan', gençlerin yoğun olarak kullandığı bir bölgede 'avlanıyordu'. Barlar ve gece kulüplerinin sabaha kadar açık olduğu bölgede tek ve sarhoş genç erkekleri kendisine hedef seçen Sinaga, onları evine davet edip tecavüz ediyordu.

Kurbanlarına evinde ikram ettiği içkilere uyuşturucu ilaçlar koyan Sinaga'nın erkek psikolojisinden faydalanarak tecavüz ettikten sonra kurbanlarına hiçbir şey olmamış gibi davranması olayın farklı bir boyutu. Bazı kurbanların tecavüze uğradığını fark ettiğini, bazılarının ise farkında olmadığını belirten emniyet güçleri asıl sayının bu insanların tespitinden sonra ortaya çıkacağını söyledi.

Birçok erkeğin, tecavüze uğramasına karşın polise herhangi bir şikayette bulunmadığını belirten kaynaklar, Sinaga'nın erkeklerin 'utanç' duygusunu kullandığını kaydetti.

Son kurbanı rugby oyuncusuydu

Sinaga 2017 yılında yakalandığında son kurbanı olan genç rugby oyuncusuna tecavüz etmek üzereydi. Kendisini tamamen kaybetmeyen genç adam, Sinaga ile mücadele ettikten sonra evden kaçmayı başardı ve durumu polise bildirdi. Polis ekipleri Sinaga'yı kısa sürede yakaladı ve gözaltına alındı.

Telefonunda görüntüleri bulundu

Reynhard Sinaga'nın yaptığı korkunç eylemleri cep telefonuyla kaydettiği ortaya çıktı. Polisin el koyduğu telefonundaki görüntüler, Sinaga'nın nasıl bir 'şeytan' olduğunu gösteren ilk kanıttı. Görüntüleri izleyen uzmanlar yaşadıkları büyük şokun ardından Sinaga'nın dairesindeki tüm elektronik cihazlara ve telefonlara el koydu. Yapılan incelemelerde çok sayıda tecavüz videosu görüntüsü olduğu belirlendi.

"Çektiğim acıları çekmesini istiyorum"

Sinaga mahkemede akla hayale gelmeyecek şekilde kendisini savunurken, dışarıdaki bir kurbanı da onun hakkında konuşuyordu. Utanç, kurban için en büyük acıydı. Polisin kendisini aradığında adeta şoke olduğunu ifade eden adı ve sesi gizlenen genç erkek yaşadıklarını şöyle anlattı:

Polisin benimle temasa geçtiği günü hatırlıyorum. Uyuşmuş hissettim. Tamamen şok oldum. Utanmış, ihanete uğramış ve çok kızgındım. Onun için en kötüsünü diliyorum. Hissettiğim acıyı ve acıyı hissetmesini istiyorum.

İki mağdur intihar girişiminde bulundu

Sinaga'nın tecavüzüne maruz kalan iki kurbanı, yaşadıkları utancın etkisiyle depresyona girdi. Utanç duydukları için yardım da almayan kurbanlar hayatlarına son vermek istedi. Yaşadıkları utancın boyutlarını anlatmakta zorlandıklarını ifade eden kurbanlar, tekrar hayatlarına dönebilmek için çaba harcıyor.