İngiltere'de plastik tabak, çatal bıçak takımları yasaklanıyor

İngiltere'de tek kullanımlık plastik tabaklar, çatal bıçak takımı ve polistiren bardaklar, çevreye zarar veren atıkları azaltma planları kapsamında yasaklanacak

İngiltere'de plastik tabak, çatal bıçak takımları yasaklanıyor

İngiltere'de 'çevreye zarar veren atıkları azaltma planları kapsamında tek kullanımlık plastik tabaklar, çatal bıçak takımı ve polistiren bardaklar yasaklanacak.

Çevre, Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı'nın rakamlarına göre, İngiltere'de her kişi her yıl 18 tek kullanımlık plastik tabak ve 37 tek kullanımlık plastik çatal bıçak kullanıyor.

Sadece birkaç dakika kullanılan plastik eşyalar o kadar dayanıklı ki, çöplükte veya kırsalda veya okyanusta çöp olarak yüzyıllarca dayanabiliyor. Dünyada her yıl bir milyondan fazla kuş ve 100 binden fazla deniz memelisi ve kaplumbağa , plastik atık yemekten veya plastik atıklara karışmaktan ölüyor.

Çevre Bakanı George Eustice, “Plastiğin çevremize verdiği zararı hepimiz gördük. Parklarımıza, yeşil alanlarımıza dikkatsizce saçılan, sahillere vuran plastikle ilgili yeni çüzömler üzerinde çalıştığımız doğru” dedi. Daha çevreci bir yapı inşa ederken bir adım daha ileri gitmek istdiklerini belirten Bakan, “Bu planlar, doğal çevremize zarar veren gereksiz plastik kullanımını ortadan kaldırmamıza yardımcı olacak” diye konuştu.