Uzmanlardan çarpıcı D vitamini iddiası: Korona virüse karşı bir etkisi yok

İngiltere'de Ulusal Sağlık ve Bakım Mükemmelliği Enstitüsü, D vitamini takviyesi almanın korona virüsüne karşı bir koruyuculuğu olmadığını öne sürdü.

Korona virüsü dünya genelinde can almayı sürdürürken, aşı ve ilaç geliştirmek için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bu süreçte mevcut ilaç ve yöntemlerle korona virüsünün yıkıcı etkisini azaltmaya çalışan uzmanlar, D vitaminiyle ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu.

İngiltere merkezli Ulusal Sağlık ve Bakım Mükemmelliği Enstitüsü, korona virüsüne karşı koruyuculuğu olduğu öne sürülen D vitamininin böyle bir etkisi olmadığını savundu.

‘Verileri izliyoruz’

Enstitü adına açıklama yapan Dr. Paul Chrisp, “D vitamininin sağlık açısından çeşitli faydaları olsa da korona virüsünü önlemede ya da tedavide etkili olduğuna dair kanıt yok. Bu konuda detaylı araştırmalar sürüyor ve yeni verileri izlemeyi sürdürüyoruz” dedi.

‘Kemik sağlığı için alın’

Dr. Chrisp, bu açıklamasına rağmen insanların D vitamini takviyesi almayı sürdürmesi gerektiğini ifade etti. Dr. Chrisp, salgın sürecinde karantinaya giren milyonlarca insanın yeterince gün ışığı alamadığı için D vitamini yoksunluğu çektiğini, bu açığın D vitamini takviyesiyle kapatılmasının kemik sağlığı açısından önemli olduğunu vurguladı.