İngilizlere manşet olduk

İngiltere'de korona virüs nedeniyle ölümlerin artmasıyla birlikte sıkı önlemler alındı. İnsanların mecbur kalmadıkça sokağa çıkması yasaklanırken, piknik alanında kebap yapıp nargile içen 8 kişilik grup polise yakalandı.

İngilizlere manşet olduk

İngiltere, tüm dünya gibi korona virüsün ölümcül yüzüyle karşı karşıya. Virüsün ilk yayıldığı günlerde önlem almaya gerek görmeyen Boris Jhonson, halkın büyük tepkisini çekince önlem alacağını açıkladı. Jhonson'ın korona virüs testinin pozitif çıktığı açıklanırken, ülke genelinde sokağa çıkmak kısıtlandı. Öte yandan eczane, market ve siparişle yemek yenilen iş yerleri haricinde tüm işletmeler geçici süreyle kapatıldı.

İngiliz haber siteleri bu fotoğrafları kullandı.
İngiliz haber siteleri bu fotoğrafları kullandı.

Bugün ise İngiliz haber sitelerinde ilginç bir manşet vardı. Boş bir arazide piknik yapan 8 kişilik grup ve yedikleri kebaplar ile içtikleri nargileler. Polis, grubun yasağa rağmen pikniğe gitmesini görüntüleyince İngilizler de bu durumu haberleştirdi.

DailyStar sitesi, hükümetin uyarılarına rağmen piknik yapan grubun herkesin sağlığını riske attığını yazdı. Polis, gruptaki kişilerin Manchester ve Sheffield'deki Peak District, Peak District'teki Snake Pass'a günlerini geçirmek için seyahat ettiğini açıkladı.