Plaja gidenler şoke oldu!

Sabah yürüyüş yapmak için sahile gidenler gözlerine inanamadı. Milyonlarcası sahilde ölü olarak duran böcekler korkuya neden oldu.

Plaja gidenler şoke oldu!

İngiltere'nin kuzeybatısında yer alan Yorkshire'ın Scarborough yakınındaki plaja yürüyüş yapmak için gidenler şoke eden manzarayla karşılaştı. Sahilde milyonlarca ölü böcek olduğunu gören Sue Wetherill isimli kadın, dehşeti cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

İngiliz haber sitesi HullLive'da yer alan habere göre; sabah yürüyüş yapmak için sahile indiğini ifade eden kadın, kısa bir yürüyüşün ardından milyonlarca ölü böceğin bir arada durduğu alana geldi ve şoke oldu. Sue yaşadıklarını şöyle anlattı:

Egzersiz yapmak için indiğim sahil boyunca yürüdüm ve küçük küçük deniz kabuklarına benzeyen bir şeyler gördüm. Bu plaj için alışılmadıktı. Daha önce hiç böyle bir şey görmedim ama daha yakından baktığımda böcek olduklarını ve kanatları olduğunu fark ettim.

Eve geldiğimde sosyal medyaya baktım. Benim gördüğüm manzaranın daha küçük boyutta olanlarını görenler vardı. Bu yüzden görüntüleri paylaştım. Orada gördüğüm şey daha önce gördüğüm her şeyden daha farklıydı. Gelgit olduğunda benzer şeyler yaşanıyor ancak bu kadar büyük boyutta hiç olmamıştı.

Sahile ne işleri var?

Uzmanlar ise böceklerin Lochmaea (Yaprak böceği) olduğu görüşünde. Normalde bitkilerin yaprakları ile beslenen bu böcekler Türkiye'de de bulunuyor.

Diğer bir görüş ise yaprak böceği ile benzerlik gösteren European chafer böceği olduğu yönünde.

Her iki böcek türü de normalde sahillerde yer almaz ve deniz olan bölgelerde sıkça görülmez. Her iki böcekte normalde sıcak iklimlerde bulunuyor.