Çoğu ülke İngiltere'ye kapıları kapattı ancak Londra'dan İstanbul'a 4 sefer var

İngiltere'de koronavirüsün yeni bir mutasyonunun oluştuğu ve çok bulaşıcı olduğu açıklanırken Avrupa ülkeleri birer birer İngiltere'ye tek taraflı uçuş yasağı uygulamaya başladı. Türk Hava Yolları 4 uçuşu iptal ettiğini açıkladı, Londra'dan İstanbul'a 8 uçuş vardı.

Çoğu ülke İngiltere'ye kapıları kapattı ancak Londra'dan İstanbul'a 4 sefer var

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede daha hızlı yayılan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) bir türünün ortaya çıkmasının ardından Londra ve çevresinde kısıtlamaların daha sıkılaştırılmasına ve Noel'de ailelerin bir araya gelmesinin yasaklanmasına karar verildiğini duyurarak, halkın evde kalmasını istedi.

İngiltere'ye kapılar kapanıyor

Bu açıklamalar sonrası İtalya, İsrail, Hollanda, Belçika, Fransa, Almanya ve İrlanda gibi birçok Avrupa ülkesi koronavirüs mutasyonu sonrası İngiltere'den geleceklere kapılarını kapattı, seyahat yasağı getirdi. İtalya, Hollanda ve Belçika hükümeti, yeni mutasyonun yayılmasını önlemek amacıyla İngiltere'den gelen yolculara tek taraflı uçuş yasağı getirdi.

 Almanya, İngiltere’de Covid-19’un mutasyona uğramasının ardından gece yarısından itibaren 31 Aralık’a kadar İngiltere ile olan uçuşların askıya alındığını duyurdu.

Fransa Başbakanı Jean Castex, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) daha bulaşıcı bir türü ortaya çıkan İngiltere ile hava, kara ve deniz yolu ulaşımını gece yarısından itibaren 48 saat süreliğine durduracaklarını bildirdi.

Kuveyt, İngiltere’de korona virüsün (Covid-19) daha hızlı yayılan bir mutasyonunun ortaya çıkmasının ardından İngiltere’den uçuşları yasakladı.

Türkiye yasak açıklamadı

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan saat 21.30 itibariyle herhangi bir açıklama yapılmazken, Pazartesi günü Londra kalkışlı Türk Hava Yolları'nın 4, Pegasus'un 3, British Airways'in de bir uçuş yapacağı görülüyor. Türk Hava Yolları saat 23.00'te 4 uçuşun da iptal edildiğini 48 saatlik seyahat kısıtlamasına gidildiğini açıkladı. Türk Hava Yolları İngiltere ve Hollanda uçuşlarını 48 saatliğine durdurdu. Son dakika gelişmesi yolculara telefon mesajı yoluyla da bildirildi. Londra'dan 4 uçuş daha var.