Londra Köprüsü çöktü, ne demek? Londra Köprüsü çöktü ne anlama gelir?

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in hayatını kaybetmesi sonrasında yaşanacak gelişmeler merak konusu oldu. İngiltere tarihinin en uzun süre tahtta kalan kraliçesi ünvanına sahip Kraliçe Elizabeth ölümü sonrası "Londra Köprüsü çöktü nedir, ne demek? Londra Köprüsü çöktü ne anlama gelir?" sorularına yanıt aranmaya başladı. İşte konuya ilişkin merak edilen soruların yanıtı...

Londra Köprüsü çöktü, ne demek? Londra Köprüsü çöktü ne anlama gelir?

Kraliçe II. Elizabeth dün (8 Eylül 2022 günü) 96 yaşında hayatını kaybetti. İngiltere'yi yasa boğan ölüm haberi sonrasında yapılacak törenler ve ritüeller birçok internet kullanıcısı tarafından merakla aranıyor. Kullanıcıların en çok arattığı kelime öbeği ise "Londra Köprüsü çöktü ne demek"

Geçenlerde tahta çıkışının 70. yılını kutlayan II. Elizabeth yakın zamanda sağlık sorunları sebebiyle hastaneye kaldırılmıştı. Londra Köprüsü çöktü nedir, ne anlama geliyor? Londra Köprüsü çöktü ne anlama gelir? İşte detaylar...

Londra Köprüsü çöktü, ne demek? Londra Köprüsü çöktü ne anlama gelir? - Resim : 1

Londra köprüsü çöktü nedir?

Kraliçe öldüğünde, Prens Charles’ın King’in tahta çıkış planı olan Spring Tide Operasyonuna geçişten önce gizli Londra Köprüsü Operasyonunun bir parçası olarak, dikkatle koreografisi yapılmış bir dizi güvenlik planı derhal yürütmeye konulacaktı.

Londra Köprüsü çöktü, ne demek? Londra Köprüsü çöktü ne anlama gelir? - Resim : 2

İşte Kraliçe II. Elizabeth’in ölümü sonrası yaşanacaklar:

Kraliçe yaşamını yitirmesi ile, Kraliçe II. Elizabeth’in özel kalemi Sir Christopher Geidt, Başbakan Trussi gizli bir hat üzerinden arayacak (eğer ölüm gece gerçekleşirse Başbakanı uyandıracak) ve “Londra Köprüsü yıkıldı” kodu ile bilgi verilecek. 

Bu bilgilendirmeden sonra ise “Operasyon Londra Köprüsü”nün uygulanmaya başlanacağı belirtiyor. 15 ülke ve 36 İngiliz Milletler Topluluğu Üyesi ülkeye ölüm haberi geçilecek.

Londra Köprüsü çöktü, ne demek? Londra Köprüsü çöktü ne anlama gelir? - Resim : 3

Radyo kanallarına özel bir ışık ile haber gönderilecek ve bu sayede radyocular uygun olmayan müziklere yer verilmeyecek doğrudan haberlere geçebilecek.

Devlet televizyonu BBC tarih boyunca Kralların ve Kraliçelerin ölüm haberini vermesi ile dikkat çekmiştir. Ölüm haberi yayınlandıktan sonra BBC’de Kraliçe II. Elizabeth’in cenazesine kadar komedi programı yayınlanmayacak.

Londra Köprüsü çöktü, ne demek? Londra Köprüsü çöktü ne anlama gelir? - Resim : 4

12 günlük yas döneminde bayraklar yarıya indirilirken tüm televizyon kanallarında spikerler siyah giyinecek ve milletvekilleri de siyah pazubandı takacak. Birçok İngiliz çalışan (eğer ölüm gündüz gerçekleşirse) evlerine erken gönderilecek. 

Kraliçe II. Elizabeth’in cenazesinin olduğu gün resmi tatil ilan edilirken, bankalar ve Londra Borsası’nda işlem yapılmayacak.

Kraliçe’nin naaşı Westminster Hall’da dört gün boyunca sergilenecek ve Kraliçe ile eşi Edinburgh Dükü’nün yan yana gömülmesi bekleniyor.