İnsanlığın geleceği tehdit altında! Sperm sayıları düşüyor

Erkeklerdeki sperm sayısı elli yılda yarı yarıya düşerken dünya genelini etkileyen düşüşte 2000 yılından bu yana da azalma hızı iki kattan fazla arttı.

İnsanlığın geleceği tehdit altında! Sperm sayıları düşüyor

Yapılan araştırmaya göre 53 ülkeden 57 binden fazla erkekten alınan sperm örneği ve 223 çalışmaya dayanan analize göre Latin Amerika, Asya ve Afrika'daki sperm düşüşünün ilk defa Avrupa, Kuzey Amerika ve Avustralya'ya denk olduğu gözlemlendi.

Human Reproduction Update dergisinde yayımlanan makaleye göre araştırmanın sonucu insanlığın geleceğini tehlikeye atacak seviyede bir doğurganlık krizini ortaya çıkarabilir. 

Düşüşün kritik bir seviyenin altında olduğunu belirten uzmanlar döllenmenin de zor bir noktaya geldiğini vurguladı. Bu açıklamaya göre dünya genelinde artık çiftlerin tıbbi yardım olmadan daha zor çocuk sahibi olacaklarına işaret ediyor

Euronews haberine göre Makalenin başyazarı Kudüs İbrani Üniversitesi'nden Hagai Levine alışmanın sonuçlarının sonuçları itibariyle iklim değişimi kadar tehlikeli bir krize işaret ettiğini vurguladı. Levine "İklim değişimi gibi farklı yerler farklı miktarda etkilenecek ama genel anlamda küresel bir sorun ve o şekilde ele alınmalı," şeklinde konuştu.