İnsanlığın vicdanını içinden almışlar bir yere götürmüşler... Belli ki kayıp... Bir hayvana bu yapılır mı insafsızlar

Bölge halkının yetkililere verdiği bilgiye göre, yavru tilki uzun zamandır bu halde ve etrafta dolaştı. Boynuna takılan çöp yüzünden su içmekte ve yemek yemekte zorlandığı içinde zayıfladı. Yetkililer tarafından koruma merkezine götürülen yavru tilki tedavi altına alındı. Yetkililer, hayvan için yaptığı açıklamanın ardından insanlara çöpünüzü atın çağrısında bulundu.

İnsanlığın vicdanını içinden almışlar bir yere götürmüşler... Belli ki kayıp... Bir hayvana bu yapılır mı insafsızlar

RSPCA, hayvan kurtarma görevlisi Cara Gibbon'ın, İngiltere'nin Birmingham kentindeki Acocks Green bölgesinde, sakinlerinyavru tilkiyi son üç hafta boyunca birçok kez boynunda bir parça çöple gördüğünü bildirmesi üzerine yanıt verdiğini söyledi. Gibbon bir haber bülteninde, "Birisi çöplerini doğru bir şekilde atmış olsaydı, bu zavallı tilkinin bu durumda olmayacağını bilmek çok üzücü ve yürek burkucu." dedi. Çöpler çıkarıldı ve tilki, incelenmek üzere yaban hayatı merkezine götürüldü.

AÇ VE SUSUZ KALDI

Gibbon, "Muhtemelen üç haftadır düzgün bir şekilde yiyip içemediği için zayıfladı ve susuz kaldı, ama şükürler olsun ki şimdi ihtiyacı olan tedaviyi alıyor" dedi. RSPCA bilim yetkilisi Evie Button, olayın farklı bir şekilde sona ermiş olabileceğini söyledi.

İnsanlığın vicdanını içinden almışlar bir yere götürmüşler... Belli ki kayıp... Bir hayvana bu yapılır mı insafsızlar - Resim : 1

DOĞRU OLANI YAPIN

Button, "Başları veya boyunları çöpe sıkışan hayvanlar, kurtulmaya çalışırken ciddi şekilde yaralanabilir ve hatta boğulabilir, diğerleri ise avlanmaya veya yiyecek veya su bulmaya çalışırken yavaş yavaş zayıflar ve zayıflar. Halka mesajımız basit - daha fazla hayvanın acı çekmesini önlemek için doğru olanı yapın ve çöpünüzü atın." dedi.