Instagram, o uygulamayı Google Play'den kaldırttı!

Instagram'ın canını sıkan uygulama, Google Play Store'dan kaldırıldı. The OG App, güvenlik sorunu oluşturuyor, ayrıca Instagram'ın politikalarını da ihlal ediyordu.

Instagram, o uygulamayı Google Play'den kaldırttı!

Reklamları engelleyen uygulama The OG App, Meta'nın sinirini bozmuştu. Şirket, uygulamanın App Store ve Google Play Store'dan kaldırılmasını talep etmişti. Meta, Instagram'ın ücretsiz bir uygulama olduğu için reklam gelirleriyle kazanç sağlıyor. OG App ise bunu ortadan kaldırdığı için şirketin, politikalarını doğrudan olumsuz etkiliyordu. Bu durumda taraflar neler yaptı? Neler söyledi?

Google Play The OG App'i kaldırdı

Milyonlarca kullanıcıya sahip Instagram ile çıkarları çelişen The OG App, Google Play Store'dan kaldırıldı. Reklamları engelleyen uygulama Instagram'ın gelirlerini etkilerken, OG App'e giriş için Instagram giriş bilgilerinin kullanılması aynı zamanda güvenlik sorunlarını da beraberinde getiriyordu. 

The OG App, sunduğu özellikler ile Eylül ayının başında piyasaya çıkmasına rağmen kısa zamanda milyonlarca kişiye ulaştı. Uygulama sadece reklamları kaldırmak için değil aynı zamanda kişiselleştirilebilen bir Instagram deneyimi sunuyordu. Öyle ki, The OG App'e giriş yapıldıktan sonra mesajlardaki okundu bilgisi kapatılabiliyordu. 

Instagram, o uygulamayı Google Play'den kaldırttı! - Resim : 1

Meta, The OG App hakkında, “Bu uygulama, politikalarımızı ihlal ediyor. Gerekli tüm yaptırımları gerçekleştiriyoruz.” açıklamasını yaptı.

The OG App ise Google Play Store'dan kaldırılmasının ardından resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şimdilik kullanıcılarına hizmet veremeyeceğini ifade etti.

Uygulama kaldırılmış olsa da yasal olmayan yollardan indirilebiliyor. Ancak bu şekilde indirilen uygulamalarda büyük bir güvenlik sorunu yaşanabilir. Instagram, illegal yollarla indirilmiş uygulamalarıa giriş yapıldığını tespit ettiğinde güvenlik sorunu konusunda bildirim gönderiyor.