Google'ın bir devri sona erdi!

Google herkesin sevdiği o hizmeti devre dışı bıraktı. İnternet sitelerine kolayca giriş yapılmasını sağlayan "Google İle Giriş Yap" hizmeti kullanıma kapandı. Şirket artık üçüncü taraf izinlerini kabul etmeyeceğini açıkladı.

Google'ın bir devri sona erdi!

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın kullanıcılara sunduğu hizmetlerden bir tanesi, üçüncü taraf uygulamalarda oturum açabilmeydi. Kullanıcılar, bu hizmet sayesinde bir internet sitesine kaydolmak zorunda kalmıyor, Google'daki hesap bilgileri ile internet sitesindeki hesaplarını bağlıyorlardı. Ancak Google artık üçüncü taraf uygulamalarda oturum açmaya izin vermeyeceğini ve bu hizmetini devre dışı bıraktığını açıkladı.

Alınan kararın siber saldırıları karşı önlem olduğu düşünülürken yine de isteyenler, Google hesaplarını kullanarak internet sitelerine giriş yapabilecekler.

Google'ın bir devri sona erdi! - Resim : 2

Google şifrenizi internet sitelerinde kullanamayacaksınız

Google'ın aldığı karar ile Google hesabınızdaki şifreyi kullanarak hiçbir internet sitesine hesap bağlama işlemi yapılamayacak. Ancak Google hesabını kullanarak bir platforma kaydolmak, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da mümkün olacak. Ancak bu kez de Google'ın "Uygulama Şifreleri" özelliğini aktif etmeniz gerekecek. Uygulama Şifreleri'nin Google'ın iki faktörlü kimlik doğrulama özelliği ile birlikte kullanıldığını belirtelim. Özetle Google, üçüncü taraf sitelere erişimi zorlaştırmış durumda.