İnternette gördüğü ek iş ilanı hayatını kararttı! 300 bin lirası bir anda buhar oldu

Tekirdağ'da internette ek iş arayan H.M. isimli şahıs, bulduğu ilana tıklaması sonrası dünyası başına yıkıldı. Telefonda online olarak ürün satacağı ve ürünlerden kar alacağı vaadiyle dolandırıcıların hedefi olan H.M., 300 bin TL dolandırıldı.

İnternette gördüğü ek iş ilanı hayatını kararttı! 300 bin lirası bir anda buhar oldu

Tekirdağ'da dolandırıcılar bu kez internet üzerinden ek iş arayan H.M.'yi hedef aldı. Karşısına çıkan siteyi tıklayıp form dolduran H.M., telefonda online olarak ürün satacağı vaadiyle tam 300 bin lira dolandırıldı.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde ek iş arayan H.M. isimli şahıs, google arama motoruna ek iş ilanları yazdığında karşısına çıkan siteye tıklayıp form doldurdu. Daha sonra kendisine gelen bir telefonda onlıne olarak ürün satacağını ve sattığı ürünlerden kar payı alacağını söyleyen telefondaki şahıs, H.M.’den bu sebeple kendisine bir hesap açtıklarını ve bu hesaba ürün satabilme için satış danışmanının yönlendirmeleri ile hesaba para yatırmasını istedi.

300 bin TL tutarında parayı değişik tarihlerde iban hesaplarına aktaran H.M. akabinde kar payı alamadığını parasını geri istediğinde ise parasını alamadığından dolayı dolandırıldığını anlayıp, emniyetin yolunu tuttu.

Şikayet üzerine polis ekiplerince konuyla ilgili çalışma başlatıldı.