İOS 14 tanıtıldı! İşte yenilikler

Merakla beklenen iPhonelar'ın yeni yazılımı olacak İOS 14 WWDC 2020'de tanıtıldı. İşte fuarın gözbebeği İOS 14 ile gelecek tüm yenilikler, detaylar ve İOS 14 alacak iPhone'lar ve diğer Apple cihazları...

İOS 14 tanıtıldı! İşte yenilikler

Merakla beklenen İOS 14 resmen tanıtıldı. WWDC’nin şüphesiz göz bebeği olarak bakılan İOS 14 bir çok yeni özelliği ile birlikte geliyor. İşte İOS 14 yenilikleriyle ilgili tüm detaylar ve İOS 14 alacak İphone’ların listesi…

Tüm dünyanın merakla beklediği ve Apple geliştiricilerin bir araya geldiği WWDC 2020 etkinliği start aldı. WWDC 2020 etkinliğinin şüphesiz en önemli etkinliği ise şüphesiz Apple’ın iPhone işletim sistemi olan İOS 14’ün tanıtımıydı. Öyle de oldu.

Dünya geliştiriciler konferansı (WWDC 2020) dünyadaki salgın koronavirüs sebebiyle ilk defa online olarak gerçekleştirildi.

WWDC’de Yapılan duyuru ile birlikte iPhone'ların yeni yazılımı olan İOS14 tüm detaylarıyla tanıtıldı.

İşte İOS 1’ün İphonelara kazandıracağı yeni özellikler.

Widget desteği

Apple bir Widget sistemini iOS 14'e getirdi. Bu Widget sistemine Andorid kullanıcıları pek de yabancı sayılmaz. Bu widget özelliği sayesinde iPhone'ların ana ekranına uygulamaların widget'ları kolayca eklenebilmesi sağlanacak.

Uygulama kütüphanesi özelliği

Uygulama kütüphanesi sayesinde uygulamalar klasörlenebilecek. Arama çubuğunda yapacağınız aramalarla bulmak istediğiniz uygulamayı hızlıca bulabileceksiniz.

Ekran içinde ekran ile videolar küçültülüp izleenbilecek

Yine Android kullanıcıların yabancı olmadığı bir özellik daha iOS 14 ile iPhone'larda yerini alıyor.

Bu özellik ile birlikte kullanıcılar video izlerken, izledikleri videoları küçültebilecek ve istedikleri uygulamalarda gezinmeye devam edebilecek. Video akışı ise devam edecek.

İOS 14 tanıtıldı! İşte yenilikler - Resim : 1

Siri baştan aşağı yenilendi

Yeni iOS 14 yazılımıyla birlikte Siri’nin hem tasarımı hem de özellikleri baştan aşağı yenilendi.

Siri sizi dinledikten sonra sonucu ekranın üst tarafında çıkartacak, yani ekranı tamamen kaplamayacak. Sesli mesaj da gönderebilecek olan Siri, çeviri uygulaması ile de uyumlu çalışacak.

Google Translate’e rakip! Apple çevrir

Apple’ın yeni çeviri uygulaması cümle ve paragraf çevirileri yapabilecek. Sesli diyaloglara da destek verecek. Ancak Apple’ın çeviri uygulaması şimdilik Türkçe desteği sunmuyor.

Mesajlar uygulamasında da yenilikler mevcut

Apple İOS 14 ile mesajlar uygulamasını da elden geçirmiş.  Mesajlaşma uygulaması artık grup desteği veriyor. Grup mesajlarına artık grup fotoğrafı da ekleyebiliyoruz.

WhatsApp'taki gibi kişi etiketlemeye özelliği de mesajlar uygulamasının yeniliklerinden bir olarak öne çıkıyor. Bir kişiyi etiketlediğinizde kişinin fotoğrafı da öne çıkıyor. Ekstra bir de maske takabilen bir memojimiz mevcut.

Apple Maps

Apple Maps artık önerilere izin veriyor. Bisiklet sürücüleri ve Elektrikli otomobil sahipleri de unutmayan Apple, Apple Maps tarafından destek sağlıyor. Böylece kendilerine özel güzergah önerisi alabiliyor ve seçebiliyorlar

İOS 14 tanıtıldı! İşte yenilikler - Resim : 2

Apple CarPlay ile otomobiller iPhone kullanılarak açılabilecek

CarPlay artık anahtar desteğine de sahip. Bu destek ile birlikte bundan böyle bazı otomobilller sadece iPhone kullanılarak açılabilecek. Otomobili başkasını kullanması için iPhone üzerinden anahtar kullanımı verilebiliyor. Tabi Face ID güvenliği burada devreye giriyor. Otomobilin sahibi Face ID ile kişiye izin veriyor.

iOS 14 Eylül ayında kararlı sürümüyle karşımıza çıkacak. Beta sürümü ise bu akşamdan itibaren yüklenebilecek.

İOS 14 tanıtıldı! İşte yenilikler - Resim : 3

Peki hangi Apple cihazları ve iPhone modelleri İOS 14'e kavuşacak

iPhone SE (2020)
iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone XR
iPhone X
iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone 7
iPhone 7 Plus
iPhone SE (2016)
iPhone 6s
iPhone 6s Plus
iPod touch (7. nesil)