iPhone 14 Pro'nun Dynamic Island'ı, iOS 16.1 ile yeni özellikler kazanacak

Apple'ın iPhone 14 Pro serisi ile iPhone kullanıcılarının hayatına giren Dynamic Island, iOS 16.1 geldiğinde yepyeni yeteneklere sahip olacak.

iPhone 14 Pro'nun Dynamic Island'ı, iOS 16.1 ile yeni özellikler kazanacak

Apple'ın yeni akıllı telefonu iPhone 14 Pro ve Pro Max'teki Dynamic Island'ın yıl sonuna doğru daha fazla işlevsellik kazanacağı zaten öngörülüyordu.En son iOS Beta ve geliştirici belgeleri, aynı anda iki Canlı Aktivite çalıştırabilmek de dahil olmak üzere, sunulacak özellikler hakkında iyi bir fikir veriyor.

iPhone 14 Pro'nun Dynamic Island'ı, iOS 16.1 ile yeni özellikler kazanacak - Resim : 1

Apple, bu hafta geliştiriciler için iOS 16.1 Beta 3'ü yayınladı ve bu güncelleme, Apple'ın iPhone 14 Pro'yu duyurduğunda geleceğine söz verdiği bir özellik olan Dynamic Island'ın Canlı Etkinlikleri için destek içeriyordu. Canlı Etkinlikler, API'yi kullanan herhangi bir uygulama için "güncel bilgileri" görüntülüyor. Ekranın üst kısmındaki çentik alanından aracınızı, yolda olan teslimatınızı veya ilgilendiğiniz maçların skorlarını, bildirileri, müzik ayarlarını takip edebileceksiniz. Dynamic Island, şu an yalnızca birkaç uygulamayla sınırlı.

iPhone 14 Pro'nun Dynamic Island'ı, iOS 16.1 ile yeni özellikler kazanacak - Resim : 2

Canlı Etkinliklerin üç ana kullanım modu olacak: Kompakt, minimal ve genişletilmiş. Geliştirici belgelerine göre sistem, bir etkin Canlı Etkinlik olduğunda kompakt sunumu ve iki tanesi kullanımda olduğunda minimum sunumu (her bir tarafta bir tane) kullanacak. İlgili uygulamayı tam olarak açmak için her iki tarafa da dokunabilirsiniz.

Son mod, ek bilgi için kamera boşluğunun altında biraz boşluk açan genişletilmiş sunum. Eğer şu anda bir iPhone 14 Pro kullananıcıları, zamanlayıcı gibi bazı uygulamalarla kullanıldığını tele görmüş olabilirsiniz. Bunu Canlı Etkinlik için kullanmak için Dynamic Island'a basılı tutmanız yeterli olacak.

Yeni özellikler, bu yıl içerisinde yayınlanması beklenilen iOS 16.1 ile kullanıcılara ulaşacak.