iPhone kullananlar dikkat! Apple’dan dikkat çeken karar! O özelliği artık kullanamayacaksınız!

Dev teknoloji firması Apple kullanıcılarını uyardı. Yapılan uyarı iPhone kullanıcılarını yakınan ilgilendiriyor. En çok tercih edilen markalardan olan Apple son anda bir değişiklik yaparken bir özelliğini askıya aldı. İşte o çok merak edilen duyuru ve özellik…

iPhone kullananlar dikkat! Apple’dan dikkat çeken karar! O özelliği artık kullanamayacaksınız!

Dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişi tarafından kullanılan iPhone’lar için Apple uyarılarda bulundu. Apple yeni güncellemesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunarak kullanıcılarını uyardı. Peki Apple hangi özelliğini askıya aldı? İşte detaylar…

Apple güncellemesini askıya aldı
 

Macrumors'dan alınan bilgilere göre 13 Aralık 2022 tarihinde iOS 1602.’yi kullanıma sunan Apple'ın anlaşmayı durdurdu ifade edildi. iOS 16.1.2 güncellemesi ile gündemde yer alan Apple anlaşmanın durdurulduğunu aktardı.Güncelleme yükleyen kullanıcıların teknik olarak geri dönmesinin mümkün olmadığını belirten Apple, kararın sürpriz olmadığını da vurguladı.

iPhone kullananlar dikkat! Apple’dan dikkat çeken karar! O özelliği artık kullanamayacaksınız! - Resim : 1

Apple kullanıcılarının işletim sistemlerinin güncel olması için sürekli yeni sürüm yüklerken eski sürümleri imzalamayı da durduruyor. Bu kapsamda ortaya çıkan problemlerde teknik olarak çözümlere de eksik kalıyor.

Yapılan açıklamalar kapsamında iOS 16.2 ve iOS 16.3 Beta sürümünden iOS 15'e geri dönme imkanın olduğu belirtildi. Yapılan açıklamalar kapsamında iOS 15.7.2 sürümünü kullanan kullanıcıların güvenlik güncellemesini yapabilmek için halihazırda bir sürümün bulunduğu belirtiliyor.