iPhone kullanıcıları dikkat! Apple uyardı: Telefonunuzu yüzde 100 şarj etmeyin!

iPhone kullanıcılarının en çok dert yandığı konulardan biri de telefonlarının şarjının çabuk bitmesi. Apple, çok yaygın kullanılan bir yanlış konusunda iPhone kullanıcılarını uyardı. Apple'ın açıklamasına göre telefonunuzun batarya ömrünü uzatmak için telefonunuzu yüzde 100 şarj etmemeniz gerekiyor. İşte, iPhone pil ömrünüzü uzatabileceğiniz yöntemler...

iPhone kullanıcıları dikkat! Apple uyardı: Telefonunuzu yüzde 100 şarj etmeyin!

Dünyada milyonlarca iPhone kullanıcısı var. Bir kere aldı mı bir daha başka marka telefon kullanamayan iPhone kullanıcılarının en çok şikayet ettiği konu ise telefonlarının şarjının çabuk bitiyor olması. Herkes telefonun yüzde 100 şarj edilmesi gerektiği, telefon şarjdan çıkartıldığında şarj ömrünün kısaldığını söylese de bu aslında iPhone için geçerli değil. Herkesin bu zamana kdar yanlış bildiği konuyla ilgili açıklama Apple'dan geldi. İŞtei iPhone pil ömrünü uzatabileceğiniz yöntemler...

YÜZDE 100 ŞARJ ETMEK ZARARLI

Apple'ın açıklamasına göre, iPhone'ları yüzde yüz şarj etmek telefonunuza zarar veriyor. Zaten son zamanlarda telefonlarda genellikle lityum iyon piller tercih ediliyor, bu yüzden telefonun yüzde 100 şarj edilmemesi gerektiği belirtiliyor. Apple'da iPhone’larda lityum iyon piller kullanıyor. Bu piller, performans ve kullanım ömrü açısından oldukça yenilikçi fakat bilinmesi gerekiyorki, lityum iyon her şarjda hafifçe yıpranıyor. Bundan dolayı iPhone kullanıcılarının telefonlarının pil sağlığını Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı bölümünden kontrol etmeleri gerekiyor.

iPhone kullanıcıları dikkat! Apple uyardı: Telefonunuzu yüzde 100 şarj etmeyin! - Resim : 1

İyileştirilmiş pil şarjı özelliği ile telefonunuzunbatarya ömrünü uzatmanız mümkün. Bu özellik sadece iOS 13 yazılımına sahip iPhone'lar için geçerli. Bu özellik,  iPhone pilinin eskime hızını yavaşlatıyor ve telefonunuzun şarjı yüzde 80’e ulaştıktan sonra şarj işlemini durduruyor. 

Apple'ın belirttiğine göre iPhone'unuzu yüzde 80'e kadar şarj etmek bataryanızın ömrünü uzatıyor. İyileştirilmiş Pil Şarjı‘yla birlikte tamamen şarj olmasını isterseniz kilit ekranında çıkan bildirimden “Şimdi Şarj Et”i seçebilirsiniz.

iPhone kullanıcıları dikkat! Apple uyardı: Telefonunuzu yüzde 100 şarj etmeyin! - Resim : 3

AŞIRI SICAK VE SOĞUK HAVALAR DA PİL ÖMRÜNÜ ETKİLİYOR

Apple ayrıca, sıcak veya soğuk havaların iPhone batarya ömrünü kısaltabileceğini duyurdu. Apple'a göre ideal performansın 16°C ile 22°C arasında olacağını söylüyor. iPhone'uzun pil ömrünü uzatmak için Düşük Güç Modu’nu da aktif etmeniz öneriliyor. Bu özellik, ekran parlaklığını otomatik olarak kısıyor ve arka planda çalışan uygulamaları kapatıyor. Böylece telefonunuzun bataryası daha uzun dayanıyor.

Kaynak: ShiftDelete