Irak sınırında kritik toplantı! Konu: Sınır hattının güvenliği!

Milli Savunma Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada Irak'ın kuzeyinde Irak güvenlik birimleri ile yakın koordinasyon sağlandığını duyurdu. Irak-Türkiye sınır hattının güvenliği ele alınırken, Irak vatandaşlarının güvenliğini artırmaya yönelik tedbirlerin de görüşüldüğü kaydedildi.

Irak sınırında kritik toplantı! Konu: Sınır hattının güvenliği!

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen harekatların Irak güvenlik birimleri ile yakın koordinasyon içerisinde gerçekleştiği belirtildi.

IRAKLI YETKİLİLERLE TOPLANTI

Bu kapsamda 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel ve beraberindeki heyetin, Iraklı yerel yetkililer ile sınır güvenliği toplantısı düzenlediği ifade edildi.

GÖRÜŞME: SINIR HATTININ GÜVENLİĞİ

Pençe-Kilit Harekat bölgesinin sınırları içerisinde yapılan toplantıda, Irak-Türkiye sınır hattının güvenliği ele alınırken, Irak vatandaşlarının güvenliğini artırmaya yönelik tedbirlerin de görüşüldüğü kaydedildi.

BAKAN GÜLER, FİDAN VE KALIN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Bakan Güler, Dışişleri Bakanı Fidan ve MİT Başkanı Kalın ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, dün Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın ile bir araya gelmişti. Güler, Fidan ve Kalın basına kapalı görüşme gerçekleştirmişti.

ERDOĞAN İŞARET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Mart'taki Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada sınır ötesi operasyon mesajı vererek, "Irak sınırlarımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz. Bu yazın Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız." demişti.