İran-İsrail arasında gerilim! GKRY lideri Nikos Hristodulidis'den İngiltere çıkışı: Bize bilgi verilmedi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısının ardından Rum Lider Hristodulidis, İran'ın insansız hava araçları ve balistik füzelerle düzenlediği saldırıları engellemek için İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının havalanması konusunda önceden bilgilendirilmediklerini belirtti. Dışişleri Bakanı daha sonra bu konuda İngiltere ile iletişime geçti. Hristodulidis, Kıbrıs'ın saldırıya müdahil olmadığını vurguladı.

İran-İsrail arasında gerilim! GKRY lideri Nikos Hristodulidis'den İngiltere çıkışı: Bize bilgi verilmedi

İran ile İsrail arasındaki gerginlik nedeniyle bugün toplanan GKRY Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısının ardından basına açıklamalarda bulunan Rum Lider Hristodulidis, Güney Kıbrıs'ın Limasol kenti yakınlarında egemen üs statüsünde bulunan Akrotiri (Ağrotur) Hava Üssü'nden Kraliyet Hava Kuvvetlerine (RAF) ait savaş uçaklarının İran'ın insansız hava araçları (İHA) ve balistik füzelerle düzenlediği saldırılarını engellemek üzere havalanması konusunda kendilerine önceden bilgi verilmediğini ifade ederek, GKRY Dışişleri Bakanı'nın daha sonra bu mesele ile ilgili olarak, İngiltere Dışişleri Bakanı ile irtibata geçtiğini aktardı.
İran-İsrail arasında gerilim! GKRY lideri Nikos Hristodulidis'den İngiltere çıkışı: Bize bilgi verilmedi - Resim : 1
"KIBRIS, HİÇBİR ŞEKİLDE HERHANGİ BİR SALDIRIYA YA DA BAŞKA BİR ŞEYE MÜDAHİL DEĞİLDİR"
Gazetecilerin, İngilizlerin üslerden yürüttüğü operasyonlar nedeniyle Kıbrıs'ın hedef alınma ihtimali olup olmadığı yönündeki sorularına ise Hristodulidis, "Kıbrıs, hiçbir şekilde herhangi bir saldırıya ya da başka bir şeye müdahil değildir. Örneğin dün gece komşu ülkelerden Kıbrıs'a uçaklar geldi, elbette bugün ayrılacaklar, bazıları zaten ayrıldı. Ülkemiz pratikte birçok eyleme hiçbir şekilde müdahil değildir. Durumun tırmanmamasını umuyoruz ve bu tür yollarla, saldırgan faaliyetlerle, herhangi bir sorunun çözüleceğine inanmıyoruz" yanıtını verdi. 
İran-İsrail arasında gerilim! GKRY lideri Nikos Hristodulidis'den İngiltere çıkışı: Bize bilgi verilmedi - Resim : 2
"BİZE BİLGİ VERİLMEDİ"
GKRY Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos da toplantı sonrası basına yaptığı açıklamalarda, İngiltere Dışişleri Bakanı ile iletişime geçtiklerini, kendilerine operasyon başladığında bilgi verildiğini dile getirdi. İngiltere'nin dün yaptığı eylemin niteliğine yönelik bazı açıklamaları bulunduğunu hatırlatan Kombos, İngiltere'nin açıklamaları ile ilgili yorumda bulunmayacağını söyledi. Kombos, üslerin egemen statüde olduğunu ve faaliyetlerinin Güney Kıbrıs'ın onayına tabi olmadığına işaret ederek, üslerden yapılan faaliyet ve eylemlerin Güney Kıbrıs'ın politikaları ile özdeşleştirilemeyeceğini savundu.