İran ‘Süre doldu’ paylaşımı yaptı. Hizbullah meydanlara çağırdı

İsrail’in sivillerin bulunduğu bir hastaneye gerçekleştirdiği bombalı saldırıdan sonra 500’ün üstünde kişi hayatını kaybetti. Kanlı saldırıdan sonra dünyanın dört bir yanından tepkiler yükselmeye başladı. İran ‘Süre doldu’ paylaşımı yaparken Hizbullah meydanlara çıkın çağrısı yaptı.

İran ‘Süre doldu’ paylaşımı yaptı. Hizbullah meydanlara çağırdı

İsrail’in Gazze Şeridi’nde bulunan el-Ehli Baptist Hastanesi’nin bombalanması sonucu en az 500 kişi hayatını kaybetti. Gerçekleşen saldırının ardından saldırılar protesto edildi.  Hava saldırısı ile ilgili olarak İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari yaptığı açıklamada, "Ayrıntıları alıp kamuoyunu bilgilendireceğiz. Bunun İsrail hava saldırısı olup olmadığını bilmiyorum.” dedi.

İRAN: ‘SÜRE DOLDU’

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'da Twitter hesabından yaptığı açıklamada binlerce masum kadın ve çocuğu hastanede katleden İsrail'e karşı küresel birliğin zamanı geldiğini vurguladı ve 'süre doldu' dedi.

HİZBULLAH: ‘MEYDANLARA ÇIKIN’

Gerçekleşen saldırılardan sonra Hizbullah açıklama yaptı ve bugün (18 Ekim) için 'eşi benzeri görülmemiş öfke günü' çağrısında bulundu.

Hizbullah yaptığı açıklamada "Bu saldırı İsrail ve onun sponsoru ABD'nin gerçek yüzünü ortaya koydu" ifadelerini kullandı.

 Hizbullah, Müslümanlardan ve Araplardan öfkelerini göstermeleri için derhal meydanlara çıkmasını istedi.