İran'da düşen uçakla ilgili Ukrayna'dan açıklama: Füze veya bomba olabilir

İran'da düşen ve 176 kişinin ölümüne neden olan Ukrayna Havayolları'na ait uçakla ilgili Ukrayna Güvenlik Konseyi Sekreteri tarafından açıklamada uçağın bir füzeyle vurulmuş olabileceği veya uçağın içerisinde bomba patlatılmış olabileceği belirtildi.

İran'da düşen uçakla ilgili Ukrayna'dan açıklama: Füze veya bomba olabilir

Ukrayna Güvenlik Konseyi Sekreteri, İran'da düşen Ukrayna Havayolları'na ait uçağın düşme sebebiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Habertürk'te yer alan habere göre; farklı senaryolar üzerinde durduklarını belirten Ukraynalı yetkili, bunların içerisinde uçağın bir füzeyle vurulması ve çarpışma ihtimalinin de bulunduğunu söyledi.

Uçağın düştüğü bölgede Rus yapımı bir füzenin kalıntıları bulunduğuna dair dedikodularını internette yer aldığını belirten Ukraynalı yetkili bununla ilgili arama çalışması yapmak istediklerini belirtti.

Ukrayna Güvenlik Konseyi Sekreteri ayrıca uçağın içerisinde bir bomba patlatılmış olma ihtimalini de araştırdıklarını ifade etti.

Boris Johnson ile Zelenskiy telefonda görüştü

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy telefonda görüştü. Başbakanlık ofisi "10 Numara"dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Johnson görüşmede, Tahran-Kiev seferini yapmak üzere havalanan ve kalkıştan kısa süre sonra Tahran'da düşen Ukrayna uçağı dolayısıyla Zelenskiy'ye başsağlığı dileklerini iletti. Zelenskiy'den başlatılan soruşturmaya dair bilgi alan Johnson, bu konuda İngiltere'nin de desteğini önerdi.