İran’da Kasım Süleymani'nin anma töreninde arka arkaya iki patlama: Çok sayıda ölü var

İran'da art arda iki patlama... İran, Kasım Süleymani'nin mezarının yakınında patlamalar meydana geldiğini bildirdi. İran medyasında çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bilgisi paylaşıldı. İran devlet televizyonu ayrıca saldırıyı bir 'terör' saldırısı olarak nitelendirdi. İran'ın Tasnim ajansına konuşan kaynaklar ise patlamaların bomba yüklü valizler üzerinden uzaktan kumandayla patlatıldığını söyledi.

Kasım Süleymani'nin mezarı yakınlarında 2 patlama sesi duyuldu. İran basınında yer alan haberlere göre Kirman şehrinde Süleymani'nin de mezarının bulunduğu şehir mezarlığı yakınlarında patlama meydana geldi.

Yetkililer tarafından yapılan ayrı bir açıklamada bölgede en az 1300 kişinin olduğu bilgisi verildi. İran devlet televizyonu ayrıca saldırıyı bir 'terör' saldırısı olarak nitelendirdi.

İran’da Kasım Süleymani'nin anma töreninde arka arkaya iki patlama: Çok sayıda ölü var - Resim : 1

Patlamanın Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ölümünün dördüncü yılı dolayısıyla düzenlenen tören sırasında yaşandığı belirtildi.

İran’da Kasım Süleymani'nin anma töreninde arka arkaya iki patlama: Çok sayıda ölü var - Resim : 2

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR 

İlk patlamadan 10 dakika sonra Süleymani'nin mezarının yakınında ikinci bir patlama daha gerçekleştiği ve yaralılar olduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor. Süleymani'yi anma törenine katılmak için mezarlığa giden yolda çok sayıda kişinin toplandığına vurgu yapılıyor.

İran devlet televizyonu saldırılarda 103 kişinin hayatını kaybettiği ve 141 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

İKİ ÇANTA DETAYI: "UZAKTAN KUMANDAYLA PATLATILDI”

İran'ın resmi haber ajansı IRNA, ilk patlamanın Kasım Süleymani'nin mezarının yaklaşık 700 metre uzağında, ikincisinin ise yaklaşık bir kilometre uzakta meydana geldiğini bildirdi. İlk patlama yerel saatle 15:04'de ikincisi, 13 dakika sonra gerçekleşti.

İran'ın Tasnim ajansına konuşan kaynaklar ise patlamaların bomba yüklü valizler üzerinden uzaktan kumandayla patlatıldığını söyledi.

İran’da Kasım Süleymani'nin anma töreninde arka arkaya iki patlama: Çok sayıda ölü var - Resim : 3