İran'da kritik zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin bir araya geldi: Tüm dünyayı olumlu etkileyecektir

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana Üçlü Zirvesi kapsamında İran'da bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

İran'da kritik zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin bir araya geldi: Tüm dünyayı olumlu etkileyecektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin daveti üzerine geldiği İran’ın başkenti Tahran’daki temaslarını sürdürüyor. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana formatında 7. Üçlü Zirve'ye katılmak üzere Tahran’a gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

İran'da kritik zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin bir araya geldi: Tüm dünyayı olumlu etkileyecektir - Resim : 1

"Buradan alacağımız netice tüm dünyayı olumlu etkileyecektir"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesinde, "Son İstanbul görüşmelerinde Rus heyetinin yaklaşımı çok olumluydu. Buradan alacağımız netice tüm dünyayı olumlu etkileyecektir." dedi.

İran'da kritik zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin bir araya geldi: Tüm dünyayı olumlu etkileyecektir - Resim : 2

Putin'den Erdoğan'a teşekkür
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'tahıl ihracatı' konusundaki arabuluculuk çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

 Zirvede ele alınacak konular
Astana formatındaki zirvede, Suriye'deki güncel gelişmeler, PKK/YPG ve DEAŞ başta olmak üzere bölge güvenliğine tehdit teşkil eden terör örgütleriyle mücadele, siyasi çözüme yönelik çabalar, insani durum ve Suriyelilerin ülkelerine gönüllü geri dönüşleri konularının ele alınması öngörülüyor.