İran'dan terör saldırısı sonrası sert açıklama: Bu alçakça eylemlerinin karşılığı verilecek!

İran'da, Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin 4. ölüm yıl dönümü anma törenine yapılan terör saldırısıyla ilgili açıklama yapan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi "Şüphesiz bu alçakça saldırının failleri en kısa zamanda güçlü emniyet birimlerimiz tarafından teşhis edilecek ve bu alçakça eylemlerinin karşılığı verilecektir." ifadelerine yer verdi

İran'dan terör saldırısı sonrası sert açıklama: Bu alçakça eylemlerinin karşılığı verilecek!

İran'da, 4 yıl önce ABD saldırısında hayatını kaybeden Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin anıldığı tören sırasında patlama sesleri yükseldi. Saldırıda 103 kişi hayatını kaybetti, 211 kişi yaralandı. Patlamaların terör saldırısı olduğu açıklanırken, ülkede ulusal yas ilan edildi.

REİSİ: BİR KEZ DAHA İRAN KARŞITI CANİLER, TERÖR VE KARANLIK ODAKLAR, İNSANLIK DIŞI CİNAYET İŞLEDİ

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’den, Kirman kentinde Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin 4. ölüm yıl dönümünde mezarı yakınında düzenlenen terör saldırısının ardından ilk açıklama geldi. Reisi, “Bir kez daha İran karşıtı caniler, terör ve karanlık odaklar, terörizmle yapılan savaşın kahramanı olan General Kasım Süleymani'nin anma merasiminde canice, insanlık dışı bir şekilde cinayet işlediler ve bu merasime katılan kadın ve çocuklarında bulunduğu bir grubun şehit olmasına ve yaralanmasına yol açtılar” dedi.

REİSİ'DEN İRAN HALKIAN BAŞSAĞLIĞI
İran halkına başsağlığı dileyen Reisi, “Bu canice terör saldırısını kınıyor ve acılı ailelerin acılarını paylaşıyorum. Bu insanlık dışı canice işlenen suçun faillerini ve planlayıcıların ortaya çıkaracağımızı vurgulayarak bütün bölgelerdeki yetkililerin bir an önce, yaralıların tedavisi ve Kirman kentindeki huzurun ve düzenin tekrar sağlanması için gereken her şeyi yapmalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.

REİSİ: BU ALÇAKÇA EYLEMLERİNİN KARŞILIĞI VERİLECEK
Reisi, “Şüphesiz bu alçakça saldırının failleri en kısa zamanda güçlü emniyet birimlerimiz tarafından teşhis edilecek ve bu alçakça eylemlerinin karşılığı verilecektir. Milletimizin düşmanları bilsinler ki, bu tür saldırılar asla İran milletinin islami değerleri savunmadaki iradesine bir zarar veremeyecek bilakis onları eskisinden daha kararlı bir şekilde terörün kökünü kazımaları yönünde hareket etmelerini sağlayacaktır” dedi.

VAHİDİ: BU TERÖR SALDIRISINA EN KISA ZAMANDA GÜÇLÜ VE EZİCİ BİR ŞEKİLDE CEVAP VERİLECEKTİR
İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, İran’ın Kirman kentinde Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin 4. ölüm yıl dönümünde mezarı yakınında düzenlenen terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Vahidi, tüm İran halkına başsağlığı dileyerek, “Bugün meydana gelen komplo, düşmanın uzun zamandır peşinden koştuğu ve farklı törenlerde yapmak istediği terör saldırıları gibi istihbarat birimleri tarafından etkisiz hale getirilen komploların devamıydı. Bu terör saldırısına en kısa zamanda güçlü ve ezici bir şekilde cevap verilecektir” dedi.

EJEİ : BU TERÖRİST SALDIRIDA PARMAĞI OLANLARI TUTUKLAMAK İÇİN TÜM ÇABALAR GÖSTERİLMELİDİR
İran Yargı Erki Başkanı Gulam Hüseyin Muhsini Ejei ise patlamaya ilişkin yayınladığı mesajda, “Dış güçlerin tetikçiliğini yapan teröristler, farklı komplolarla ülke güvenliğini sarsma girişimlerinde başarısız olup, bundan ümitlerini kestiklerinde, bütün güçlerini dindar İran halkından intikam almaya yönelik eylemler ortaya koydular” dedi. Ejei, “İstihbarat ve emniyet yetkililerinin görevi hızlı ve hassas bir şekilde tüm ipuçlarını takip ederek, bu katliamın fail ve müsebbiplerini yakalamak ve onları yargı önüne çıkarmaktır. Gerek Kirman eyaleti ve gerekse diğer eyaletlerdeki yargı yetkilileri de bu terörist saldırıda parmağı olanları tutuklamak için tüm çabalarını göstermelidirler” ifadelerini kullandı.