Su kesintilerini protestoyla başlayan gösterilerde 4 kişi hayatını kaybetti

İran’ın Huzistan eyaletinde su kesintisi ile başlayan gösterilerde 1'i polis 4 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

İran’ın Huzistan eyaletine bağlı Ahvaz, Mahşer, İze, Hurremşehr, Susengerd kentlerinde su kesintileri nedeniyle başlayan gösteriler bugün de devam etti. Rejim karşıtı göstericiler, “Kahrolsun Hamaney” sloganları attı. Göteriler sırasında polis ve göstericiler arasında çatışma yaşandı. Susengerd şehrinde, protestocular bir tankı ateşe verdi.

Gösterilerde 4 kişi hayatını kaybetti

İran devlet televizyonuna konuşan Huzistan eyaletine bağlı Bender Mahşehr Vali Yardımcısı Feridun Benderi, gösterilerde bir polis memurunun hayatını kaybettiğini belirterek, “Talegani kasabasındaki gösteriler sırasında çatışmada açılan ateş sonucu bir polis hayatını kaybetti ve bir polis memuru da yaralandı” dedi
İze şehrinde dün gece başlayan gösterilerde ise bir göstericinin hayatını kaybettiği belirtildi. Altıncı gününde devam eden gösterilerde toplamda 4 kişinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor.
İran’ın Huzistan eyaletinde 14 Temmuz Çarşamba günü su kaynaklarının kuruması ve kuraklık nedeniyle gösteriler başlamıştı. Huzistan eyaletinin Ahvaz şehrinde başlayan gösteriler Hamidiye, Bostan, Şadgan, Şuş, Danyal ve Mahşehr şehirlerine yayıldı.