İran'dan flaş türbe kararı

İran'da korona virüs nedeniyle insanların şifa için yaladığı Kum kentinde bulunan Cemkeran Camii ve Fatıma-i Masume Türbesi ile Meşhed kentindeki İmam Rıza Türbesi kapatıldı.

Lütfen bir video seçiniz.

Çin'in Wuhan kentinde çıktıktan sonra sırayla dünyanın birçok ülkesine yayılan korona virüs can almaya devam ediyor. İran'da ortaya çıkan görüntüler ölü sayısının hızla yükselmesine sebep olarak gösterilmişti.

İnsanlar şifa olduğuna inandıkları için türbeleri yalamaya başlayınca bölgede bir anda korona virüs vakasında büyük artış yaşanmıştı. İran korona virüse karşı aldığı önlemler kapsamında Kum kentinde her gün binlerce insanın ziyaret ettiği Fatıma-i Masume Türbesi ve Cemkeran Cami'nin ikinci bir bildiriye kadar kapalı olacağı belirtildi.

Türbeler dezenfekte edilecek

Bildiride koronavirüsün Kum kentinden yayılmaya başladığı dikkate alınarak, salgının önlenmesi ve ziyaretçilerin sağlığı için söz konusu yerlerin her gün dezenfekte edileceği ifade edildi. Meşhed kentinde bulunan İmam Rıza Türbesi'nin de koronavirüsün yayılmasını önlenmek amacıyla kapatılmasına karar verildi.