'Milli Dayanışma Kampanyası'na bağış üstüne bağış

İş dünyası temsilcileri, Milli Dayanışma Kampanyası'na yönelik bağışlarda bulunuyor...

'Milli Dayanışma Kampanyası'na bağış üstüne bağış

AKİB'den "Milli Dayanışma Kampanyası"na 1 milyon 420 bin liralık destek

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Hayri Uğur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası’na 1 milyon 420 bin lira katkı sunduklarını açıkladı.

Uğur, yazılı açıklamasında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle oluşan sıkıntılı günler için Mersin, Adana, Hatay, Kayseri ve Karaman'daki ihracatçılar başta olmak üzere toplam 16 bin 418 üyeyle seferber olduklarını vurguladı.

Tüm imkanlarını milletin hizmetine sunmaya devam edeceklerini aktaran Uğur, Milli Dayanışma Kampanyası’na 1 milyon 420 bin liralık destekle katıldıklarını bildirdi.

Uğur, bunun yanı sıra maske desteği de verdiklerini vurgulayarak, "Türkiye İhracatçılar Meclisinin öncülüğünde yürütülen, koronavirüs salgınına karşı maske ve dezenfektan üretimine 200 bin maske ile destek verdik. Üreteceğimiz 200 bin maskeyi 15 Nisan’a kadar bölgemizdeki il sağlık müdürlüklerine teslim etmiş olacağız."

Türk-İş, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na 3 milyon lira bağışladı.

Limak Holding'den koranavirüs mücadele kampanyalarına 11 milyon liralık destek.

Koç Holding, Milli Dayanışma Kampanyası'na Yapı Kredi, Tüpraş, Opet ve Aygaz'ın desteğiyle toplam 20 milyon lira ile katkı sağladıklarını bildirdi.

İstanbul Rum Patrikliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na 300 bin lira bağışta bulunulduğunu bildirdi.

İstanbul Süryani Kadim Vakfı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na 100 bin lira bağışta bulunulduğunu bildirdi.

Kenan Sofuoğlu'ndan ‘Milli Dayanışma Kampanyası’na büyük destek

AK Parti Sakarya Milletvekili ve eski Dünya Supersport şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı "Milli Dayanışma Kampanyası'na" büyük bir destek verdi.

Sofuoğlu, her zorlu süreçte millet olarak birlik ve beraberlik içinde olunduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı kampanyayla ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi:

"Halkımızın birlik beraberlik çerçevesinde çok güzel yardımlaşma kampanyaları yaptığını görüyoruz. Sosyal medyada da birçok kişinin başlattığı ve yaptıkları güzel hayırlı işleri de görüyorum. Ben kendimce bir şeyler düşündüm. En büyük yük burada devletimizde. Sonuçta herkes zorluk çekiyor ama herkesin zorluğunda da en büyük destekçisi devlet oluyor. Milletvekili olarak TBMM'den bana ödenen maaşı almama kararı aldım. Sayın Cumhurbaşkanımız da yaptığı açıklamayla 'Milli Dayanışma Kampanyası' başlattı. Adres aynı. Buradaki amaç belli. Ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine en iyi şekilde ulaşabilmek. Adresimiz devletimize destek olmak. Biz de burada üzerimize düşeni yapıyoruz."

İhtiyaç sahibi insanlara yardım etmenin önemine vurgu yapan AK Parti Sakarya Milletvekili Sofuoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Vekilliğim başladığından beri, 'Devlet tarafından ödenen paraya çok şükür spor kariyerimde yaptıklarımdan dolayı çok fazla ihtiyacım yok. Bu yüzden de devletten bana gelen paranın tamamını hep ihtiyaç sahiplerine bağışlayacağım.' demiştim. Burada zaten 3 aylık maaşın geri iadesi için TBMM'ye gerekli yazıyı yazdım. Önümde kalan 3 yıllık süreç var. Bu süreç boyunca da hep ihtiyaç sahiplerine bu maaşı dağıtmaya, insanların ufak da olsa sıkıntılarını gidermeye çalışacağız. Bizim ülkemizin insanının en güzel taraflarından biri de zorlu süreçte yapılan bu güzel kampanyalar. Herkes birbirine destek oluyor. Türk olmanın da en güzel tarafı bu. Cumhurbaşkanımızın kampanyasına da çok fazla destek var. Sadece onunla sınırlı değil bu, birçok gönüllü insanın yardımı var. Hepsinden Allah razı olsun. Gizli kahramanları da buradan tebrik ediyorum."

- "Hiç kimsenin alışık olmadığı bir düzenin içerisindeyiz"

Kenan Sofuoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle tüm dünyanın sıkıntılı bir süreçten geçtiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Hiç kimsenin alışık olmadığı bir düzenin içerisindeyiz. Spor, iş ve sanat dünyasının, hatta siyasetin de alışamadığı bir dönemin içinden geçiyoruz. Bir araştırma yaptım, 100 yıl önce dünya böyle bir hastalıkla karşılaşmış ve milyonlarca insan hayatını kaybetmiş. Tabii şu andaki durum onunla kesinlikle kıyaslanamaz ama dünya aşırı derecede etkilendi. Teknoloji, hayat değişti. Ülkeler arası uçak seferleri bile iptal olmuş durumda. Biz bu süreci en az hasarla atlatacak ülkelerden biriyiz. Şu anda Avrupa'ya bakıldığı zaman daha iyi durumdayız. Orada binlerle telaffuz edilen ölüm sayıları varken, biz de vaka sayıları bu seviyelerde. İnşallah hem Türkiye hem dünya olarak bunu kısa zamanda atlatırız. Dönüp baktığımızda Çin'e onlar bu işi bitirdi. Başarılı olduklarını da düşünüyorum. Biz de başarabiliriz. Özellikle Sağlık Bakanlığımız ve devletimiz üzerine düşeni yapıyor."

Bu süreçte evde kalmanın önemine dikkati çeken Sofuoğlu, "Kafamıza göre hareket edebileceğimiz bir dönem değil. İnsanların kafasında şu da olabilir, 'Bana bir şey olmaz, ben iyiyim.' Zaten evde kal dememizin başlı sebebi, sen hastaysan başkalarına bulaştırıp hayatlarına sebep olma. Sana belki bir şey olmayacak ama yakın arkadaşının annesine, büyüklerine zarar verebilecek taşıyıcı olabilirsin. Biraz dişimizi sıkmamız gerekiyor. Sporcuların zor dönemleri var. Bahçeden çıkmamak kaydıyla evin etrafında bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu süreci hep birlikte sabrederek atlatacağız. Herkes üzerine düşen görevi yapması lazım. Biz de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz ve insanlardan da bunu ısrarla istiyoruz." ifadelerini kullandı.

- Toprak Razgatlıoğlu: "Yarışların başlaması için salgının bir iki ay içinde bitmesi gerekir"

Dünya Superbike Şampiyonası'nda mücadele eden milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2020 yılı takviminin tamamlanmasının önlerindeki bir iki aya bağlı olduğunu aktardı.

Yarışların tamamen durduğunu hatırlatan Toprak, "Takvimi düzenliyorlar, yeni tarihler belirliyorlar ama tabii ki de biz bu salgının bitmesini bekliyoruz. Bittikten sonra yeni bir takvimle yarışların başlayacağına inanıyoruz. Bizim yarışlarımız futbol maçı gibi değil. Bir tane yarışla bitmiyor. Uzun bir dönemimiz oluyor, yaklaşık 10 yarışlı. Yarışların devam edebilmesi için salgının bir iki ay içinde bitmesi lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Kenan Sofuoğlu'nun bu süreçte kendisine çok yardımcı olduğunu aktaran genç sporcu, "Normalde motosikletle antrenman yapıyorum ama bu süreçte binemiyoruz. Evde de ufak tefek hareketler yapıyoruz ama ev hayatı gerçekten antrenman açısından zor geçiyor. Gerçekten sıkıcı ama evde kalmamız gerekiyor. Kenan abinin evine gelerek de antrenmanlarımızı yapıyoruz." diye konuştu.

Genç motosikletçi Bahattin Sofuoğlu ise kendi sezonunun başlamadan ertelendiğini ve bu yüzden şansı olduğunu ifade ederek, şu görüşleri paylaştı:

"Ben sezona başlayamadan virüs yüzünden sezon ertelendi. Evimde gerek simülasyon gerekse vücut ağırlığımla spor yapmaya çalışıyorum. Oynadığım yarış oyunlarıyla kendimi tatmin etmeye çalışıyorum. Tam yarışlara başlayacaktım maalesef virüs sebebiyle ertelendi. Kendimizi hazır tutuyorum, tedbirimi alıyorum. En kısa sürede koronavirüsün bitmesini ve sezonun açılmasını bekliyorum."

 

Kuveyt Türk Finans Grubu, Milli Dayanışma Kampanyası'na 20 milyon lira bağışta bulundu.

Halkbank, Milli Dayanışma Kampanyası'na 56 milyon TL destek verdiğini duyurdu.

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, Milli Dayanışma Kampanyası'na 20 milyon lira destek vereceklerini bildirdi.

VakıfBank, Milli Dayanışma Kampanyası'na 50 milyon TL bağışta bulundu.

SPK'dan Milli Dayanışma Kampanyası'na destek

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve kurul üyeleri Milli Dayanışma Kampanyası'na birer maaşlarını bağışladı.

SPK'nın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Taşkesenlioğlu ve kurul üyelerinin "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na birer maaşlarını bağışlayarak destek olduğu ifade edildi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na, TİM ailesi olarak 15 milyon TL katkı sunacaklarını duyurdu.

Gülle, paylaşımında, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na; 95 bini aşkın ihracatçının tek çatı kuruluşu TİM ailesi olarak 61 İhracatçı Birliğimiz ile 15 milyon TL destek veriyoruz." ifadesini kullandı.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na Türkiye'nin en büyük odası olan İstanbul Ticaret Odası olarak 5 milyon TL katkı sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği Milli Dayanışma Kampanyası ile gün birlik olma günü, gün beraber Türkiye olma vaktidir." ifadelerine yer verildi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin (ASKON) Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise şunlar kaydedildi:

"Değerli üyelerimiz, içinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın başlatmış olduğu 'Milli Dayanışma Kampanyası'na ASKON olarak tüm şubelerimiz ve üyelerimiz ile gönülden destek veriyoruz. Dün olduğu gibi bugün de siz kıymetli üyelerimizin destekleri ile ASKON ailesi olarak bu kampanyada en güçlü bir şekilde yer alacağımıza inancımız tamdır. Haydi ASKON ülkemiz için, milletimiz için ASKON Milli Dayanışma Kampanyası…"

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Ümit Önal da Twitter'dan yaptığı yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na, ben de bu ayki maaşımla katılıyorum. Başta yönetici arkadaşlarım olmak üzere, Türk Telekom ailemizin değerli fertlerini de kendi imkanları doğrultusunda desteğe davet ediyorum." ifadelerini kullandı.