Uluslararası Cudi Cup'ta gösteri maçı yapıldı

İş insanı Sadettin Saran, Uluslararası Cudi Cup'ta Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan ile gösteri maçına çıktı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Uluslararası Cudi Cup'ta gösteri maçı yapıldı

Geçen yıl Ulusal Cudi Cup Tenis Turnuvası'nın yapıldığı Şırnak, bu yıl da 9 ülkeden 81 sporcunun katıldığı Uluslararası Cudi Cup 14 yaş ve altı sporcuların yarıştığı Tennis Europe Turnuvası'na ev sahipliği yapıyor.

Cudi Dağı eteklerinde Şırnak Üniversitesi yerleşkesinde kurulan 4'ü açık, 2'si kapalı olmak üzere 6 kortta, 16-22 Mayıs'ta yapılacak turnuvada ilk maçlar başladı. Turnuva için Şırnak'a gelen iş insanı Sadettin Saran ile beraberindekileri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Def grubu karşıladı. Türkçe ve Kürtçe şarkıların çalındığı karşılamada görsel şölen yaşandı.

Karşılama sonrasında Şırnak’ın Uludere İlçesi Hilal Beldesi’nde bulunan Seyhan Ortaokulu öğrencileri tarafından kurulan Digital Tayfa konseri izlendi. Ardından kortlara geçen Sadettin Saran, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve Vali Ali Hamza Pehlivan gösteri maçı yaptı.

Uluslararası Cudi Cup'ta gösteri maçı yapıldı - Resim : 2

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Vali Pehlivan, "Turnuvanın heyecanını, mutluluğunu yaşıyoruz. Bazı şeyler hayal etmekle başlar. Kolay değil, Avrupa başkentleri arasından sıyrılıp, ilk defa ilimizde olması hasebiyle de büyük önem taşıyan bu turnuvayı buraya almak. Nihayetinde gerçekleşti. Hummalı bir çalışma içerisine girdik.

Bakan Soylu'dan paylaşım