İş insanları Körfez’den büyük hedeflerle döndü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 200'den fazla iş insanıyla birlikte Körfez turu gerçekleştirdi. Erdoğan'ın Körfez turuna eşlik eden iş insanları arasında İstanbul Cerrahi Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Turgut Öztürk'de yer alıyor. Öztürk, "Ülkemiz adına çok verimli bir ziyaret olduğuna inanıyorum. Körfez ülkeleri ile sadece ekonomik ve ticari değil siyasi ve kültürel alanlar da çok önemli anlaşmalara imza atıldığına şahit olduk" dedi.

İş insanları Körfez’den büyük hedeflerle döndü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Körfez Ülkeleri ziyaretine eşlik eden iş insanları Suudi Arabistan, Katar ve BAE ile yapılan ekonomik işbirliği ve anlaşmaların etkilerini anlattı. Geziye eşlik eden iş insanlarından İstanbul Cerrahi Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Turgut Öztürk şunları söyledi:

Ülkemiz adına çok verimli bir ziyaret olduğuna inanıyorum. Körfez ülkeleri ile sadece ekonomik ve ticari değil siyasi ve kültürel alanlar da çok önemli anlaşmalara imza atıldığına şahit olduk. Sayın Cumhurbaşkanımıza ziyaretlerine biz de Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) koordinasyonunda 200 iş insanıyla eşlik ettik.

Bu ziyaretin Türkiye’ye katkısına sektörel değil bir bütün olarak bakmamız lazım. Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayan Körfez turu kapsamında çok önemli temaslarda bulunduk. Birçok alanda olduğu gibi sağlık ve sağlık turizmi alanında da Körfez ülkelerinde hem yatırım hem de hizmet anlamında görüşmeler yapıldı. Sağlık turizminde Körfez ülkeleri büyük önem arz ediyor. Sağlık turizmini de artık ülkemizin bacasız sanayisi olarak tabir ediyoruz. Hem yeni yatırımlar hem de sağlık turizminde Avrupa ile birlikte başı çeken körfez ülkelerindeki hastaları Türkiye’ye çekmek için önemli girişimlerde bulunduk.