İşçileri kutlamaya taşıyan otobüs devrildi! 5 ölü

Kahramanmaraş'tan Şanlıurfa'ya 1 Mayıs kutlamalarına giden sağlık işçilerini taşıyan midibüs devrildi. Kazada ilk bilgilere göre 5 kişi yaşamını yitirdi, 14 kişi yaralandı.

Kahramanmaraş'tan Şanlıurfa'ya 1 Mayıs İşçi Bayramı'na katılmak için giden sağlık işçilerini taşıyan midibüs Birecik karayolununu 60. kilometresinde devrildi. Bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

1 Mayıs kutlamalarına katılacaklardı

1 Mayıs'a katılmak üzere yola çıkan sağlık çalışanlarını taşıyan midibüse arkadan gelen başka bir aracın da çarptığı kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.

Feci kazada ilk belirlemelere göre 4 kişi olay yerinde, 1 kişi de hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Araçlarda yaralanan 14 kişi ise hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hayatını yitirenlerin isimleri belli oldu

Kazada, Şükran Entemiz, Melike Uysal ve Onur Yay ile ismi öğrenilemeyen bir kişi olay yerinde, Gazel Kısaca ise kaldırıldığı Suruç Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.

Kazada otomobil sürücüsü Halil Bala ile midibüste bulunan Yaren, Rabia ve Fatma Gül, Emirhan, Emre İlgay ve Tunahan Kısaca, Saney Er, Fadime Ay, Ahmet Bostancı, Hatice Entemiz, Haney Ağca, Ezgi Aba da yaralandı.

112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası yaralılar ambulanslarla Şanlıurfa'daki çeşitli hastanelere sevk edildi.

Kutlamalar yarıda kesildi

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden 1 Mayıs programına katılmak için Şanlıurfa'ya gelen bir grubun trafik kazası geçirmesi nedeniyle yarıda kesildi.

Memur-Sen Başkanı, kazayı duyurdu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün konuşmasının ardından sahneye Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan birlikte çıktı.

Yalçın, konuşmasında Elbistan'tan Şanlıurfa'ya 1 Mayıs kutlamaları için yola çıkan sağlık işçilerinin geçirdiği kazayı duyurdu. Yalçın, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diledi. Arslan da kaza nedeniyle programı tamamlayacaklarını belirterek, büyük üzüntü içinde olduklarını söyledi. 

Konuşmaların ardından program, Şanlıurfa'ya gelen bir grubun trafik kazası geçirmesi nedeniyle yarıda kesildi. Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın ve Hak-İş Genel Başkanı Arslan, kazada yaralananları hastanede ziyaret etmek için alandan ayrıldı.