İşçisini Whatsapp grubundan çıkaran şirkete 4.4 milyon TL ceza verildi!

İngiltere'de yaşanan olayda bir şirket, işçisini hasta olduğu dönemde Whatsapp'taki iş grubundan çıkardı. İşçi başvurduğu mahkeme sonucunda 130 bin sterlin (4.4 milyon TL) tazminat kazandı.

İşçisini Whatsapp grubundan çıkaran şirkete 4.4 milyon TL ceza verildi!

Londra'daki Hounslow semtinde belediyete bünyesinde tesis yönetim şirketi olan Coalo'da çalışan Mark Brosnan (60),  Ağustos 2021'de sırtındaki bir yaralanma nedeniyle hastalık izni aldı. İzinli olduğu dönemde şirket tarafından, "önemli güvenlik bilgilerini iletmek" için kullanılan bir grup sohbetinden çıkarıldı. Yöneticilerine durumu anlatan işçi bir yanıt alamayınca hastalık maaşının tamamını alarak şirketten ayrıldı.

Durum karşısında Brosnan, İş Mahkeme'sine başvurdu. Mahkeme durumun incelenmesinin ardından, işyerinin çalışanı sohbete dahil etmeme kararının haksız olduğunu tespit etti ve İş Hakimi Sarah George, çalışanları başkalarıyla paylaşılan mesajların dışında bırakmanın "olumsuz bir davranış" olduğuna kanaat getirdi.

Mahkeme, şirketin hastalık sebebi ile devamsızlık yapan işçisini gruptan çıkarmasını  "tamamen mantıksız" davranış bularak, Bay Brosnan'a 134 bin 411 sterlin tazminat ödenmesine hüküm verdi.